vrijdag 20 januari 2023

Getal van de dag

 Wellicht kwam je hier of daar wel al eens een 'Getal van de dag' tegen, maar zoals met zovele dingen wilde ik er graag mijn eigen versie van maken. Omdat we gisteren in een bespreking van een kind hoorden dat ze geen inzicht in getallen heeft/zou hebben, wilde ik dit toch nog graag even verifiëren. Vandaar een nieuw werkblaadje. Ik dacht even om in een halfuurtje iets uit mijn mouw te schudden, maar algauw waren we toch weer een paar uur verder. Ziehier het resultaat...

Zin om er zelf mee aan de slag te gaan? Dan kan dit. Download het document integraal hieronder.

Het blad staat twee keer in het document omdat ik het op A5 afdruk. Uiteraard kun je ook op A4 of zelfs op gelamineerde exemplaren oefenen.

Zo ga ik te werk (met een kleine groep):
Ik neem een pakketje kaarten van het honderdveld en ik laat de kinderen het getrokken getal in het hokje linksboven schrijven. Vandaag werkte ik met eenzelfde getal voor vier leerlingen, vanaf volgende week ben ik van plan om ze elk apart te laten werken. 

Het getal splitsen ze op in tientallen en eenheden. Dan leggen ze dit getal met blokken en tekenen ze die blokken over in het grote vak. Ik laat ze groen voor de tientallen gebruiken, geel voor de eenheden. Tussen de huizen wordt het getal opnieuw overgeschreven. De huizen dienen voor de buren. Daarna vullen ze ook het getal in op de juiste plaats in het honderdveld en gaan de leerlingen op zoek naar het vorige en volgende tiental. Dit lukte bij sommige leerlingen niet zo goed en daarom ben ik van plan om ze met een ander kleur te laten aanvullen tot het volgend tiental en ook te laten terugtellen tot het vorig tiental. Als laatste opdracht schrijven ze het getal opnieuw over in de appel en kleuren ze die rood (oneven) of groen (even). Is het getal even, dan gaan ze ook op zoek naar de helft en schrijven die helft in de halve appel.

Uiteraard zijn er nog tal van mogelijkheden, maar ik hield het voorlopig hierbij. De blaadje worden in het oefenschrift van de leerlingen geplakt. Op die manier beperk ik de rondslingerende blaadjes en is het ook mogelijk om onder het blad een aantal oefeningen met dit getal te noteren.


1 opmerking:

  1. Hallo, Heeft u een betrouwbaar en betrouwbaar bedrijf nodig om een lening te krijgen om uw project te financieren, heeft u een zakelijke lening, persoonlijke lening of hypothecaire lening nodig? zoek niet verder weg dan Sunshine Financial Group Inc. Wij bieden allerlei soorten leningdiensten, zowel beveiligde als ongedekte leningen, langlopende en kortlopende leningen en nog veel meer voor een gesubsidieerde rente van 3% per jaar. Schrijf ons voor meer informatie via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur me rechtstreeks een bericht op WhatsApp via: +447360502110 en ontvang direct antwoord

    Ik weet dat het verkrijgen van een legitieme lening altijd een enorm probleem is geweest. Voor individuen die een financieel probleem hebben en daarvoor een oplossing nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een aandelenlening te krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen vanwege de hoge rente tarief, onvoldoende onderpand, verhouding schuld/inkomen, lage kredietscore etc.

    Maak u geen zorgen meer, want wij zijn gespecialiseerd in het bieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan particulieren en bedrijven op de meest effectieve en snelste manier.

    Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien waar en wanneer u maar wilt.

    Wij bieden 24 uur leendiensten van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar sunshinefinancialgroupinc@gmail.com of stuur ons een bericht op WhatsApp: +447360502110 | & Ontvang direct een reactie.

    BeantwoordenVerwijderen

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...