zaterdag 18 april 2015

Ideeën combineren!

Een hele tijd geleden ontdekte ik de site van Laura Vermesen en daar zag ik volgende handige blokjes...Zij gebruikt ze als basis voor een tussenschot en dat is ook bij mij de bedoeling, maar ik kwam er voorlopig nog niet toe. Ik bedacht er wel al een tweede functie voor. Typisch... :).

Een tijd geleden ging de mama van een vriendin op pensioen. Omdat zij gedurende haar loopbaan heel wat materiaal voor het tweede leerjaar verzamelde, stond Lieselot hier plots met uitpuilende bakken voor de deur. Zalig om zomaar materiaal in je schoot geworpen te krijgen! Daardoor kreeg ik meteen weer nieuwe ideeën en deze vakantie maakte ik er eindelijk eens werk van.

Met de bovenstaande blokjes kun je immers ook allerlei oefeningen per twee maken. Ik zag zo'n kaartjes bij de mama van Lieselot en ik maakte er de afgelopen dagen een gepimpte versie van.

Voorlopig maakte ik er enkel voor de oefeningen tot 10, maar het is ook de bedoeling om er tot 20 (zonder en met brug) en tot 100 te maken.De bedoeling van deze kaarten is om ze af te drukken, op elkaar te plakken en te lamineren. Wanneer de kinderen per twee zitten, krijgen ze een fiche en een blokje. Om de beurt leest ieder kind een oefening en lost die oefening op. De andere leerling kan onmiddellijk controleren of die oefening goed is. Uiteraard kan het blokje achteraf gedraaid worden.

Ik maakte voorlopig 15 verschillende kaarten zodat je met een klas tot 30 personen onmiddellijk aan de slag kan. Met het volgende document kun je uiteraard nog veel meer kaarten gaan maken! Aangezien kinderen beide kanten kunnen maken, zijn dit in één klap 300 oefeningen!

Heel veel plezier ermee en hou Gietjes Corner zeker in de gaten. In de toekomst komen er nog veel meer van deze oefeningen!


Bronnen:
* mama van Lieselot
* http://www.lauravermesen.be/
* http://www.animaatjes.nl/cliparts/leendert-jan-vis/

4 opmerkingen:

 1. Hoi Stéphanie, ik denk dat er een foutje in je 3e blad staat (2e reeks oefeningen, laatste kolom). Er staat 6 - 6=1. Volgens mij moet dit 0 zijn. :-)
  Hopelijk heb je het zelf nog niet gelamineerd!
  Groetjes! Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Petra! Er stond inderdaad een fout. Gelukkig nog niet geprint en gelamineerd. Het oude document van mijn Google Drive gesmeten en het nieuwe staat er al op si. Wat ging ik weer vloeken als ik het achteraf maar had ontdekt :). Dus nogmaals bedankt!

   Verwijderen
 2. Wat leuk dit hier tegen te komen. Ik was van plan om tijdens de vakantie dit te maken maar dan met de tafels op. In het 1e leerjaar gebruikte ik deze werkwijze als "tussendoortje" en dit vonden ze heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waar vind je deze blokjes?

  Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen