woensdag 1 juni 2016

Flitskaarten met oplossingen

Een tijdje terug volgde ik een heel interessante bijscholing rond wiskunde. Later vertel ik jullie hier nog wat meer over (als ik een gaatje vind), maar toen kreeg ik te horen dat mijn tafelkaartjes niet helemaal oké zijn. Ik gebruik deze uit de handleiding Kompas en kopieer die recto verso voor elk kind. Op de voorkant staan dan de tafels, aan de ommezijde de oplossing. De man die de bijscholing gaf, vindt dit echter geen goed idee. Het is beter om op de ommezijde ook opnieuw de tafel te geven, maar dan met de oplossing uiteraard.

Daarom ging ik nog eens aan de slag met mijn zelfgemaakte flitskaarten voor de maal- en deeltafels en maakte ik nu ook een reeks met de oplossingen.


Wil je deze flitskaarten ook graag gebruiken? Klik dan op onderstaande linkjes!


Ik denk van deze nu volgend jaar aan mijn leerlingen mee te geven. Hoe precies weet ik nog niet, dus ook daar omtrent zijn alle tips welkom! Geven jullie nog tafelkaartjes mee? Ja of nee? Indien ja, hoe doen jullie dat? In een klassiek botervlootje of op een andere manier? Laat gerust een reactie onder mijn postje achter of stuur een mailtje naar gietjescorner@hotmail.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten