zondag 20 oktober 2013

Vernieuwde Klascement

Wie al eens een kijkje op mijn tabblad 'lesmateriaal' nam, heeft zeker al gemerkt dat ik vaak een beroep op Klascement doe. Dit is een site waar er zo veel mogelijk werkblaadjes, lesvoorbereidingen en zo meer worden gedeeld. Het is niet alleen de bedoeling om dingen te gebruiken, men wil ook dat je je eigen materiaal doorgeeft. Op die manier ontstaat er een gezonde wisselwerking tussen geven en nemen.

Klascement heeft het grote voordeel dat de bijdrages door een team worden gecontroleerd. Zo weet je dat het gemaakt materiaal van een welbepaald niveau is. Vroeger waren de zoekfuncties nog wat omslachtig en leek de site wat ouderwets, maar sinds vorige week is hij helemaal vernieuwd. Het is echt een bron van inspiratie. Klik trouwens eens op de volgende link, dan krijg je een korte en bondige uitleg over de werking van de website. Via een video krijg je te horen hoe je je moet aanmelden, hoe je gericht kan gaan zoeken en waar je je favorieten bewaart. Je krijgt ook punten toegewezen die zakken wanneer je een bijdrage gebruikt. Die score kan je weer opkrikken door zelf dingen te gaan posten. Iets toevoegen kan heel snel gebeuren en je helpt er echt een hele groep leerkrachten, ouders en andere geïnteresseerden mee.

Neem snel een kijkje!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...