donderdag 26 april 2018

Definitieve versie maaltafelboekjes

Hallo lezers!

Een tijdje terug postte ik al een aantal maaltafelboekjes, maar ik bleef steken op vijf exemplaren. Ik postte eerder al het boekje van de tafel van 1, 2, 4, 5 en 10. Ze zagen er allemaal als volgt uit.


Het boekje bestaat telkens uit tien blaadjes waarbij leerlingen de tafel eerst moeten tekenen, in tweede instantie vergelijken met een herhaalde optelling en daarna kunnen oefenen. Ik vermeldde er toen ook al bij dat ik me baseerde op blaadjes van Juf Anke en juf Milou. Bedankt voor alle inspiratie!

 Omdat er na het gebruik van de boekjes toch nog een aantal opmerkingen kwamen (van zowel de kinderen als ikzelf), heb ik de boekjes nog een klein beetje herwerkt. Zo staan er nu geen fouten meer in de blaadjes en werd er een plaats voorzien voor een sticker. Als het boekje helemaal af is, plak ik een sticker vooraan in het hokje. Op die manier weten de kinderen wanneer ze het boekje mogen meenemen naar huis.

Wil je ook gebruik maken van de herwerkte tafelboekjes? Klik dan op de volgende linkjes!

De eerstkomende weken deel ik ook de andere boekjes, die van de maaltafel van 3, 6, 7, 8 en 9. Maar kan je er niet meer op wachten? Stuur dan een mailtje naar gietjescorner@hotmail.com of laat hieronder een reactie achter!

2 opmerkingen:

  1. Ivm gietjes boekies . Beetje hetZelfde thema ( je was beter af in Belgiƫ) op Nederland 2 om 2 mei. 00 .00u

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey! Super leuk! Zou ik de andere maaltafelboekjes al kunnen krijgen?
    Alvast bedankt!!

    BeantwoordenVerwijderen