maandag 13 april 2020

Een handig overzichtsblad van alle spelletjes als tussendoortje

In het begin van de vakantie deelde ik mijn (voorlopig) laatste lading spelletjes als tussendoortje. Ik zou Gietje niet zijn als ik niet alles in één document goot. Op die manier vind ik het zelf gemakkelijk om aan de slag te gaan. Dan heb je altijd een spelletje bij de hand (als je even niet op iets leuks, creatiefs of leerrijks kan komen).

Uiteraard is het de bedoeling om ook de andere categorieën van tussendoortjes aan bod te laten komen, maar dat is voor volgende week! Hou Gietjes Corner dus zeker in de gaten. De nieuwe ideeën en materialen blijven zich voorlopig in sneltempo opvolgen ;).

Mijn overzicht ziet er als volgt uit...


Als ik in de kolom 'Met twee' een kruisje zet, dan is het de bedoeling om in twee groepen te werken. Mijn klas is immers 32 leerlingen groot en niet elk spelletje is dan zo handig. Op die manier kun jij ook uitmaken of je kan (of moet) opsplitsen of niet.

In de kolom 'Evaluatie' schrijf ik dingen neer die me opvallen tijdens de spelletjes. Op die manier kunnen spelregels of het hele arrangement wat aangepast worden. Dit is dus voor iedereen vrij te interpreteren. De kolom in het document is leeg, zodat je er naar eigen gevoel mee aan de slag kan.

Wat ik wel nog zou willen aanvullen in de toekomst is de kolom 'Doel'. Als ik ergens een ZILL-doel tegenkom die wel bij het tussendoortje past, dan zal ik die daar noteren. Uiteraard zal ik jullie hiervan zeker ook op de hoogte houden.

Wil je zelf aan de slag met het integrale document? Dan kan dat uiteraard. Kijk snel hieronder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...