vrijdag 4 oktober 2013

Kaartjes met de hoofdletters

Bij ons op school leren de kinderen de hoofdletters in het tweede leerjaar en dat is in heel wat scholen zo. In het eerste leerjaar schrijven de leerlingen alles met kleine letters, maar dit jaar moeten ze stelselmatig al die 'krulletters' onder de knie krijgen. Dat is niet altijd even makkelijk. Daarom heb ik kaartjes gemaakt om de geleerde letters aan het bord te kunnen hangen. Zo kunnen de kinderen terugkijken als dat nodig is. Op die manier worden de hoofdletters ook geautomatiseerd. Alles is gebaseerd op de schrijfmethode van D'haese.






Deze kaartjes kun je hier downloaden!


Ik maakte ook nog een klein briefje om op de bank te bevestigen. Dit gebruik ik zeker bij de kinderen die het wat moeilijker hebben met het schrijven van hoofdletters. Zo kun je er ook een paar in fluorstift aanduiden.

Het overzicht vind je hier.

1 opmerking:

  1. Hallo! heb je deze ook voor de kleine letters? Het zou fijn zijn als er ook een blanco bij zou zitten :) Heel erg bedankt voor alles dat je deelt! Ik waardeer je werk enorm!

    Groetjes ESRA

    BeantwoordenVerwijderen

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...