dinsdag 25 augustus 2015

Heel kort... verjaardagsideeën!

Op de valreep nog snel een blogje posten. Het voorbije uur dacht ik even na over hoe ik dit jaar verjaardagen zal vieren. Vroeger hing ik slingers op in de klas en kregen de kinderen (als ik het niet vergat) een kaart. Toch voelde het elke keer weer opnieuw alsof ik te kort schoot. Ik weet van mijn eigen jeugdjaren dat die dag voor sommige kinderen echt wel heel speciaal is en ik wil als juf ook graag mijn steentje bijdragen tot een onvergetelijke dag.

In het eerste krijgen ze een kroon en verjaardagsshirt aangemeten en ze krijgen ook nog een kaart. Die slingers in de klas vinden de kinderen bij mij wel leuk, maar ik schiet er de hoofdvogel niet mee af. Daarom dokterde ik nieuwe plannen uit. Eén nadeel, ik heb op 3 september al een jarige. Dat wil dus wel zeggen dat ik snel zal moeten handelen. Of alles nog haalbaar is, dat weet ik niet, maar oké, we zien wel. Ik doe hier de plannen al uit de doeken, dan is de eerste stap gezet :).

Als de kinderen binnen komen wil ik meteen wat sfeer en daarom zou ik het volgende liedje opleggen... Op die manier kunnen we op een leuke manier de dag beginnen en weten de kinderen meteen: Oef, de juf heeft aan mij gedacht :).


Voordien worden er ook al slingers - uit de verjaardagsdoos - opgehangen en mogen de kinderen na het zingen en dansen op het voorgaande liedje een kaart kiezen. Alle kinderen schrijven hun naam op de kaart en die mag dan op het einde van de dag mee naar huis.

Naast de kaart wil ik de kinderen vanaf dit jaar ook drie bonnen geven. Ik dacht eerst aan een tas, maar aangezien ik al een Stiltontas heb, ben ik toch maar van dat idee afgestapt. Hoe ik die drie bonnen precies afgeef, dat weet ik nog niet (leuke omslag of gewoon zo), feit is dat ze er wel al zijn!

Ze zien er als volgt uit...


De tekening vond ik trouwens in een bijlage op Klascement

Zoals altijd kun je ook dit materiaal weer gratis downloaden via mijn blogje. Kijk snel achter de volgende link en print de drie bonnen. Ik zal ze een paar keer afdrukken, op een gekleurd blad kleven en lamineren. Op die manier kan ik ze hopelijk een paar jaar na elkaar inzetten. 

Daarnaast had ik uiteraard al mijn kalender en die zag er als volgt uit...


Het materiaal voor de taarten en de kaarsjes vind je allemaal hier.

Wat ik daarnaast nog zou willen doen is zeker dit...

 bron: hildeathome.blogspot.be!

en ook dit lijkt me leuk...

In plaats van een kroontje kunnen de leerlingen van de klas op hun verjaardag rondlopen met een echt verjaardagslint! bron: Pinterest (https://www.pinterest.com/pin/492440540483803713/)

We zullen dus niet weten wat eerst gedaan in die laatste zes dagen :).

Misschien eerst slapen! Tot morgen!


PS: Iemand liet me via Facebook weten dat er een fout op de bonnen staat. Die heb ik intussen aangepast, maar nu zie ik dat de zinnen wat versprongen zijn via Google Drive. Moest het niet lukken om het document aan te passen, laat het me dan weten. Dan stuur ik het door via gietjescorner@hotmail.com!

2 opmerkingen:

  1. Leuk! Kan je de link naar de werkbeschrijving van die laatste foto doormaken aub?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit is de link: https://www.pinterest.com/pin/492440540483803713/. Maar het is jammer genoeg gewoon een afbeelding. Moest ik er zelf eentje maken in de toekomst, dan zet ik de werkomschrijving zeker op mijn blogje!

      Verwijderen