maandag 19 juni 2017

Onze Vader en Wees Gegroet

Jaren heb ik heel wat bedacht, uitgewerkt, vol goeie moed in mijn klasgebeuren gedropt en af en toe gewoon categoriek terug afgevoerd. Soms kon ik mezelf niet meer bijhouden en ik denk net hetzelfde van mijn leerlingen :). Rust en structuur, dat is volgens mij wat ik nodig heb. Daarom probeer ik de komende maanden werk te maken van een draaiboek. Zoveel mogelijk van mijn werking en ideeën op papier zetten zodat ik hier naar terug kan grijpen in momenten van totale chaos. Want die zijn er wel af en toe, oké: regelmatig :).

Jaren geleden introduceerde ik de volgende dobbelsteen...


Dit idee kwam van een collega, niet van mij.

's Morgens gooien de kinderen met de dobbelsteen zodat we niet elke dag gewoon een gebed moeten opzeggen. Er zijn zes mogelijkheden: Onze Vader, gebed, OT-NT, Wees Gegroet, Even Stil en Lied. Vandaag wil ik het snel nog even over twee van de zes dobbelkanten hebben.

Wordt er Onze Vader of Wees Gegroet gegooid, dan is het de bedoeling dat dit gebed wordt opgezegd. Maar het Onze Vader is natuurlijk wel een klein beetje veranderd. Daarom maakte ik voor komend schooljaar handige kaartjes zodat de kinderen dit in de eerste maanden ter hand kunnen nemen als ze beide gebeden nog niet uit het hoofd kennen.


Je kunt dit document hieronder makkelijk downloaden

Ik zette beide gebeden twee keer achter elkaar. Op die manier kan ik makkelijk kaartjes van A5-formaat maken (door twee vellen op één pagina af te drukken).

Hoe de dobbelsteen volgend jaar vernieuwend wordt ingezet, dat vertel ik je zeker later nog!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten