maandag 16 maart 2020

Drie spelletjes op een rij

Ik vertelde jullie vorige dinsdag over mijn tussendoortjes. Toen ging het vooral over mijn algemene aanpak, maar het is natuurlijk de bedoeling om ook uit te leggen hoe ik mijn categorieën effectief invul. Daarom wil ik vandaag drie spelletjes met jullie delen. Ik vond ze niet zelf uit, ik verzamelde wat klassiekers en fijne nieuwkomers. In een paar afleveringen op Gietjes Corner wil ik ze op jullie loslaten ;).

Dirigentje

De kinderen zitten in een kring. Eén leerling wordt buiten gehoorsafstand gebracht. Intussen wordt een dirigent aangeduid en die begint met het maken van een beweging. Alle andere kinderen doen hem/haar na. Intussen mag degene die weg ging, er terug bij komen staan. Kan hij/zij raden wie de dirigent is?

Levende memory

Twee leerlingen worden de klas uitgestuurd. De andere leerlingen maken duo’s (niet altijd bij beste vriend – is er een leerling over dan kan de leerkracht meedoen). In de duo’s spreken de kinderen een beweging af. De juf of meester controleert of er geen twee keer dezelfde beweging voorkomt. Het is aan de twee leerlingen die buiten stonden om de koppels te achterhalen. Wie wint er?


Citroen-citroen

De kinderen zitten in een kring. Iemand staat in het midden en roept twee namen. Deze twee personen proberen van plaats te veranderen, zonder dat de persoon in het midden op hun plaats kan komen zitten. Als het de persoon in het midden toch lukt om een plaats in te nemen, dan moet de persoon die daar wou gaan zitten in het midden gaan staan. Als de persoon in het midden roept ‘Citroen-Citroen’, moet iedereen van plaats verwisselen.


Binnenkort laat ik drie nieuwe spelletjes op jullie los!

Tot morgen

1 opmerking:

  1. We bieden leningen aan alle individuen die projecten hebben maar financiering nodig hebben voor de oprichting. Onze aanbiedingen zijn van een bedrag van 3.000 EUR tot 10.000.000 EUR
    -------------------------------------
    * Financieel
    * Hypotheeklening
    * Investeringslening
    * Autolening
    * Consolidatieschuld.
    * Kredietlijn
    * Tweede hypotheek
    * Terugkoop van krediet
    * Persoonlijke lening

    Contacteer ons:
    E-mail: Axabanquebelge@outlook.fr
    Whatsapp-nummer: 33780725269
    Website: Www.axabanque.fr

    BeantwoordenVerwijderen

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...