zaterdag 21 maart 2020

Nieuwe lading spelletjes

Vorige maandag deelde ik al drie spelletjes uit mijn arsenaal voor mijn tussendoortjes en vandaag voeg ik er nog graag vier aan toe. Vrees niet, er komen er nog ;).

Wil je nog eens zien hoe ik algemeen mijn tussendoortjes aanpak? Lees dan zeker nog eens het blogpostje van dinsdag 10 maart opnieuw.

Wie is het?

Alle leerlingen staan op hun stoel. Eén leerling gaat naar buiten terwijl de anderen in de klas iemand aanduiden. Ze bekijken deze persoon van top tot teen want wanneer de buiten gestuurde leerling terug binnenkomt, mag deze vragen stellen. Bijvoorbeeld: is het een meisje? Als de persoon geen meisje is, moeten alle meisjes gaan zitten. Zo stelt de binnengekomen leerling vragen tot hij/zij de aangeduide leerling gevonden heeft.

Reïncarnatie

De leerlingen lopen kriskras door de ruimte. Telkens als de leerkracht fluit, bevriezen de leerlingen en zegt de leerkracht in wat ze moeten veranderen. Je kunt uiteraard ook de leerlingen aan bod laten komen.

Enkele mogelijkheden: koorddanser, kok, schaatser, beren, muis, olifant, eenden, boze leerling,… 



Toverbos

De helft van de leerlingen speelt boom in een toverbos. De andere helft van de groep wordt geblinddoekt en moet het bos doorkruisen zonder een boom te raken. De bomen ‘waarschuwen’ door geluid te maken: te ritselen, te zoemen,… Zo kunnen de geblinddoekte leerlingen een andere route nemen. Aansluitend worden de rollen omgedraaid.


De ballon

De leerlingen staan achter hun stoel. De leerkracht blaast een ballon op. Er wordt afgesproken dat iedereen op zijn of haar plaats blijft staan. De leerkracht slaat de ballon in de klas. Wanneer de ballon in de richting van een leerling komt, slaat de leerling op de ballon. De ballon mag de grond niet raken.


Dit waren ze voor vandaag! Volgende week heb ik er nog een paar voor jullie.

Tot gauw!

1 opmerking:

  1. We bieden leningen aan alle individuen die projecten hebben maar financiering nodig hebben voor de oprichting. Onze aanbiedingen zijn van een bedrag van 3.000 EUR tot 10.000.000 EUR
    -------------------------------------
    * Financieel
    * Hypotheeklening
    * Investeringslening
    * Autolening
    * Consolidatieschuld.
    * Kredietlijn
    * Tweede hypotheek
    * Terugkoop van krediet
    * Persoonlijke lening

    Contacteer ons:
    E-mail: Axabanquebelge@outlook.fr
    Whatsapp-nummer: 33780725269
    Website: Www.axabanque.fr

    BeantwoordenVerwijderen

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...