woensdag 25 februari 2015

Nog wat sudoku's...

Ik had het hier al een paar keer over mijn spelletjesdag. De bedoeling is om voor 36 weken allerlei soorten raadsels en spelletjes uit te werken zodat ik in het begin van een schooljaar makkelijk kan inplannen wanneer ik wat zal geven. Het is niet de bedoeling om weken na elkaar hetzelfde te doen, ik wil natuurlijk wel wat afwisseling.

Ik toonde jullie hier vooral al sudoku's en woordzoekers, maar er komt zeker nog van alles. Hou dus Gietjes Corner zeker in de gaten. Vandaag wil ik het nog even verder over mijn sudoku's hebben en dan rond ik dat onderdeeltje af.

Via mijn label Sudoku kun je al heel wat vinden, maar ik voeg er vandaag nog een paar blaadjes aan toe. Dan moet ik voldoende materiaal hebben voor de komende jaren :).

De bedoeling is om de kinderen beetje bij beetje het systeem van sudoku aan te leren en dit week na week. Op donderdagnamiddag wordt er steeds klassikaal gestuurd, maar daarna krijgen de kinderen een aantal sudoku's voor tussendoor. Mijn leerlingen weten aan de hand van mijn linkerbord altijd waar ze mogen aan werken want dan hang ik een kaart op.

Bijvoorbeeld:


Dit blad kun je hier downloaden.

Sudoku's 3x3

* Klassikaal: deze
* Individueel: deze

Sudoku 4x4 - figuren

* Klassikaal: deze
* Individueel: dezedezedeze en deze

Sudoku 4x4 - getallen

* Klassikaal: deze
* Individueel: dezedezedeze en deze

Sudoku 6x6 - figuren

* Klassikaal: deze

Sudoku 6x6 - getallen

* Klassikaal: deze
* Individueel: deze en deze

Sudoku 9x9 - getallen

* Klassikaal: deze
* Individueel: dezedezedeze en deze


Ik maakte gebruik van heel wat dingen die ik op het net vond en ik vermeldde dan ook per bijlage de bronnen.

Heel veel puzzelplezier!

Als er iemand weet welk katholiek doel ik het best bij een sudoku plak, dan hoor ik het graag! Dan kan ik nog een fiche maken voor deze spelletjes. Laat gerust een reactie achter hieronder of stuur een mailtje naar gietjescorner@hotmail.com.

1 opmerking: