zondag 15 februari 2015

Ooit gaf ik ook Frans...

Op mijn blogje post ik eigenlijk uitsluitend nieuwe dingen. Nochtans maakte ik een vijftal jaar terug ook al een pak materiaal. Soms denk ik dat dit wellicht nog niet zo goed in elkaar stak (want ik had immers geen ervaring), maar misschien zitten daar toch wel dingen tussen die jullie als basis kunnen gebruiken.

Aangezien ik toen ook meer in de hogere jaren van de lagere school stond, spreek ik op die manier wellicht ook andere mensen aan. Ik gaf toen immers ook Frans en dit op een heel eigen wijze. Een zestal jaar geleden stond ik samen met een collega in het zesde en ik gaf er vooral wero, godsdienst en muzische. Daarnaast was er voor Frans ook een enorm niveauverschil. Daarom splitsten we de klas in twee groepen op. Ik voorzag niet alleen speelse oefeningen om de leerstof in te oefenen, ik maakte ook (al zeg ik het zelf) handige overzichten voor de leerlingen. Op die manier konden ze altijd dingen gaan opzoeken en konden de ouders thuis goed mee volgen welke leerstof hun kinderen moesten beheersen. 

Ik maakte onder andere een overzicht wat grammaire van het zesde leerjaar betreft. Het sluit eigenlijk aan bij Eventail, maar ik ben er zeker van dat het ook andere kinderen en zelfs volwassenen op weg kan helpen. De theorie rond werkwoorden staat erin uitgelegd, maar ook de bijvoeglijke naamwoorden, de vraagwoorden en zoveel meer. Nu ik het nog eens opnieuw bekijk zou zelf voor mij een opfrissing niet misplaatst zijn. Misschien vind ik wel wat tijd in deze vakantie.... (yeah, right :) )

Het overzicht ziet er als volgt uit...


Dit zijn de eerste twee bladzijden, maar in totaal zijn er 27! Het volledige overzicht kun je hier alweer gratis downloaden! Later volgt er ook nog een overzicht voor vocabulaire! Hou dus Gietjes Corner zeker in de gaten.

Daarnaast maakte ik ook nog een simpel voorblad voor dit bundeltje en dat vind je hier.

Geniet van jullie vakantie! Ik maak vooral werk van nieuwe berichten en leuk materiaal :).

3 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Hopelijk is het nu ook nog bruikbaar want ik stak er een tijd geleden ook weer heel wat vrije tijd in ;)

   Verwijderen
 2. Hartelijk dank voor dit heel duidelijk en bruikbaar materiaal!
  Dat verdient een pluim !!

  BeantwoordenVerwijderen