dinsdag 13 oktober 2015

Een vredesduif voor 11 november

Een paar weken geleden hadden wij het over de Eerste Wereldoorlog in de klas. Hoe we dat aanpakten, laat ik je hier zeker nog weten, maar ik wil het vandaag even over onze slotactiviteit hebben.

Sinds het begin van het schooljaar heb ik een rechterhand in mijn klas en daar ben ik heel erg blij om. We zijn in het co-teachingsysteem gestapt en dat wil zeggen dat Agnes een tiental uur bij mij komt helpen. Ik moet zeggen dat dit een zegen is. Pas afgestudeerd, maar leergierig, enthousiast en HEEL behulpzaam. Daarom dat ik in mijn inleiding over wij sprak. Dat wilde ik even verduidelijken :).

Bon, we hadden dus een WO I-week en die lessenreeks wilden we op een mooie en rustige manier afsluiten. Daarom kozen we ervoor om de kinderen een veer te geven.


Op die pluim mochten de kinderen een wens schrijven of tekenen en die moest betrekking op vrede in hun eigen leefwereld hebben. Denk maar aan ruzie op school, thuis of misschien in de sportclub. Uiteraard zijn hier veel wensen mogelijk!

Als de kinderen klaar zijn, kunnen de veren worden uitgeknipt. Agnes zorgde er in mijn klas voor dat de pluimen al plakklaar waren zodat we wat tijd konden winnen. Daarna kleefden we vijftien van die wensen op een kleurplaat van een vredesduif. Die prent zie je hieronder.Het resultaat zag er dan zo uit...


Uiteraard kun je de duif ook nog uitknippen en op een gekleurd blad kleven. Dan komt het misschien nog mooier uit als er vooral veel geschreven (in plaats van getekend) werd.

Maar wij waren behoorlijk tevreden met het resultaat, vandaar dat ik het zeker met jullie wilde delen. Daarnaast komt 11 november er straks aan en was je misschien nog op zoek naar een goeie activiteit!

De hele opdracht verliep in een rustige sfeer en daar zorgde het volgende liedje nog voor. Ik kende het eigenlijk niet, maar ik vond het heel toepasselijk bij dit thema. Het is 'Speeltuin' van Marco Borsato. Je kunt het hieronder eens beluisteren.


Hopelijk kun je met deze ideeën een vredige Wapenstilstand voorbereiden! Uiteraard zijn jullie ideeën zeker ook meer dan welkom!

Hoe doen jullie dit trouwens? Bespreken jullie alle feestdagen afzonderlijk? Laat je ze aan je voorbijgaan of verwerk je ze in een werobundel? Ik hoor het graag!

Nog een fijne dinsdag en vergeet niet te supporteren voor de Rode Duivels :).

Bronnen:
* https://www.pinterest.com/aavandaelen/sint/
* https://twitter.com/duifdesvreden
* Youtube

3 opmerkingen:

 1. Heel leuk idee!!
  Hoeveel tijd nam dit ongeveer in beslag?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry dat ik nu pas antwoord! Een tiental minuutjes is voor de meeste kinderen meer dan voldoende.

   Verwijderen
  2. Sorry dat ik nu pas antwoord! Een tiental minuutjes is voor de meeste kinderen meer dan voldoende.

   Verwijderen