zaterdag 19 november 2016

Huiswerkjes rond hoofdletters

Na een drukke werkweek is het echt hoogdringend tijd om weer iets met jullie te delen. Eigenlijk zou ik een bericht of tien kunnen posten vandaag want de voorbije zeven dagen waren niet alleen druk, maar ook leerrijk en productief. Ik ging vorige dinsdag naar een bijscholing, nam woensdag nog eens een oude bijscholing rond lezen door, werkte mijn beloningssysteem voor mijn klas nog verder uit, scande huiswerkjes rond schrijven en tikte lustig verder aan de verhalen van Jip en Janneke. Of er voor al deze dingen tijd zal zijn de komende 36 uur, dat betwijfel ik, maar ik begin er gewoon aan en dan zien we wel wat er haalbaar is.

Vandaag deel ik eerst en vooral een aantal huiswerken. Wij werken met de methode D'haese en daar maakte ik al heel wat materiaal rond. Kijk zeker eens onder het tabblad 'schrijven'. Ik vond echter ook een boekje waar alle hoofdletters afzonderlijk in zijn voorgeschreven. Aan de hand van een sjabloon verknipte ik alle werkbladen en kwam ik tot het volgende resultaat. Er zijn zowel blaadjes voor links- als voor rechtshandige kinderen.


Wil je deze blaadjes ook graag inzetten in jouw klas? Dan kan dat. 
Klik snel op onderstaande link!

3 opmerkingen:

 1. Hallo,
  Dit is echt heel bruikbaar materiaal :-)
  De hoofdletter G ontbreekt in dit document.
  Heb je dit blaadje ook?
  Heel erg bedankt!

  Myriam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi,

  Bedankt voor deze fijne blaadjes! Zeer fijn en handig om mee te werken. Kan het zijn dat de hoofdletters G, M, S ontbreken?

  Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo, bedankt voor de bruikbare blaadjes? Heb je de hoofdletters G, M, en S ook?

   Alvast bedankt!

   Verwijderen