zaterdag 9 september 2017

Extra blaadjes, je hebt er nooit genoeg!

De eerste volle werkweek ligt alweer achter ons en ik moet zeggen dat ik eigenlijk elke avond tot 's avonds laat bezig was. Niet dat ik in de vakantie stil gezeten had, integendeel, maar er moest toch nog veel gebeuren. Jullie kennen dat wel :). Tijd om te bloggen was er dus niet en die schade probeer ik nu terug in te halen. Te beginnen met extra blaadjes voor schrijven.

Mijn schrijflessen steek ik allemaal eigenhandig in elkaar en ik weet dat er heel wat tempoverschil is bij het invullen van werkblaadjes. Daarnaast zijn sommige kinderen dol op schrijven, anderen haten het dan weer. Daarom wil ik in mijn klas een map voorzien met extra werkblaadjes. Op die manier hoeven kinderen nooit te zitten wachten en kunnen ze op elk moment van de dag wat extra oefenen. Uiteraard kunnen de blaadjes ook als huiswerk of als verplichte extra inoefening gebruikt worden. Bijvoorbeeld in een individueel oefenschrift, waarover later meer!

Ik maakte afgelopen week 32 extra blaadjes voor alle kleine letters afzonderlijk, voor een aantal klanken en voor de cijfers van 0 tot en met 9. Als basis daarvoor maakte ik een blad in Word.


Wil je dit sjabloon ook graag gebruiken? Download het dan hieronder.

Omdat ik niet alles met de hand schreef, plakte ik er geen schrijflijnen tussen. Uiteraard is dit achteraf nog makkelijk toe te voegen.

Op die sjablonen kleefde ik een blad en zo kwam ik tot het volgende resultaat...


Dit jaar heb ik geen linkshandigen in mijn klas, maar dat is het allereerste jaar. Daarom maakte ik meteen ook een tweede versie. Ik voegde gewoon een voorbeeld toe aan de rechterkant van de schrijflijnen. Op die manier kunnen linkshandigen ook naar de letter, de klank, het woord of het cijfer kijken wanneer ze aan het schrijven zijn.
Hieronder zie je hoe die blaadjes er dan uitzien...


Wil je deze blaadjes ook graag gebruiken? Dan kan dat! Ik scande alles in voor jullie!
En natuurlijk is die scan - bij verlies - ook handig voor mij ;).


Heel veel plezier ermee en nog een fijne zaterdag gewenst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten