donderdag 1 oktober 2020

Ken je juffenbabbels al?

Als je in het begin van je carrière verschillende interims doet, dan kom je heel wat onderwijsmensen tegen. Dat vermindert echter wanneer je een vast stekje op de werkvloer te pakken krijgt. Op bijscholingen worden er nog eens ideeën uitgewisseld en ook verse collega's brengen nieuwe ideeën mee, maar de laatste jaren schuim ik ook heel vaak het net af. Soms lijkt dat tijdverlies, andere keren stoot je op iets moois, leuks, bruikbaars en o zo interessant. 

Via Gietjes Corner wil ik eigenlijk al heel lang andere sites in de kijker zetten zodat jullie zoektocht net iets minder omslachtig en tijdrovend is. Vandaar mijn blogpost van vandaag. Ik leerde een hele tijd geleden Juffenbabbels kennen. De site bleef hangen en kruiste soms mijn pad. Er staan immers heel wat bruikbare materialen op! Juf Sandy schrijft vooral voor het derde leerjaar en maakt bijvoorbeeld ook een blaadje Dagelijkse Kost. Daarnaast zijn er nog heel wat materialen voor hoekenwerk, je klasorganisatie, rekenen,... te vinden. Dus lezers, meer dan de moeite waard!

Juffenbabbels en ik mailden wat over en weer en ik denk dat wij voor hetzelfde staan: delen van materiaal omdat we nu eenmaal ons steentje willen bijdragen. Voor de leerkrachten, maar ook voor alle kinderen. Want goed materiaal vraagt tijd, bijschaving en perfectie. En dat is ook waar Sandy voor staat. Kijk maar eens!

Juffenbabbels bestaat ook al van 2015 en ik weet hoe moeilijk het is om naast een klaspraktijk ook nog eens materiaal te ontwikkelen en dit dan uit overtuiging nog eens te delen met jullie. Het is dan ook fijn als het echt wel bij de leerkrachten en kinderen terecht komt, vandaar mijn blogpost van vandaag. Neem een kijkje op Juffenbabbels en maak maar wat reclame, Sandy verdient dat :).



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...