vrijdag 2 oktober 2020

Remediëringsbundel tot 20

Vorige zondag vertelde ik al welke bundels ik als extra werk inzet bij het rekenen tot 20. Heb je dit blogpostje gemist, kijk dan zeker even hier: Extra rekenbundels tot 20.

Ik gebruik echter bij sommige kinderen nog een vijfde boekje. Als de leerstof tot 10 nog niet voldoende gekend is, wordt het straks heel moeilijk om de moeilijkere oefening tot 20 en zeker die tot 100 onder de knie te krijgen. Daarom vind ik het heel belangrijk om met een aantal kinderen wat extra oefeningen te maken. Op het net kwam ik een heel uitgebreide bundel tegen om de splitsingen tot 10 en allerlei oefeningen tot 20 nog eens goed te herhalen. Ik voegde paginanummers toe, ik veranderde de titels wat (want ik hou niet van het woord 'brugoefening') en ik maakte een inhoudstafel.


Wil je de inhoudstafel gebruiken? Download hem dan hieronder.

Ik maak elke dag één blad met drie van mijn leerlingen (elk apart), ze krijgen het volgende blad altijd mee naar huis als extra huiswerk. Voorlopig werkt dit prima. Ik maak dit wel wanneer we met twee voor de klas staan! Als de kinderen (of ouders) zouden aangeven dat ze te veel werk hebben, dan zal ik dat wel moeten bekijken. Voorlopig is hun werk altijd gemaakt.

Interesse in de bundel? Stuur dan een mailtje naar gietjescorner@hotmail.com.
Hij is niet van mijn hand, maar wel heel erg bruikbaar! Als ik de bron nog terugvind, zet ik hem er uiteraard bij! Ik wil niet zomaar weglopen met de pluimen van iemand anders. Dat is zeker mijn bedoeling niet.


6 opmerkingen:

  1. Hallo. Wil je me deze bundel ook doorsturen alstublieft? Heel erg bedankt! eline.hoste@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow! In zou het graag gebruiken!
    logopedie.emmadebrabandere@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super! Ik zou hem graag gebruiken! Alvast bedankt! Delpjans@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi, zou je deze bundel ook willen sturen naar hermans_carolien@hotmail.com Dankjewel!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi, zou je deze bundel ook willen sturen naar hermans_carolien@hotmail.com Dankjewel!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mag ik deze bundel ook?
    Dank je!
    Wendy.biccler@psblodezeppelin.be

    BeantwoordenVerwijderen

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...