donderdag 21 oktober 2021

Herhaling tot 10 en tot 20 broodnodig

Ik deelde ze hier eerder al eens, maar ik merk dat er toch weer heel wat lezers zijn bijgekomen (waarvoor mijn oprechte dank!). Daarom wil ik de herhalingsbundels tot 20 nog eens in de kijker zetten. Doorheen de jaren heb ik al heel wat materiaal zelf gemaakt, maar ik moet er hier meteen aan toevoegen dat deze niet van mijn hand zijn. Ik voegde er wel hier en daar wat van Geronimo aan toe en ik werkte ook een kort draaiboek uit. Zodat je weet hoe ik de bundels inzet in mijn klas. Uiteraard zijn er tal van andere mogelijkheden. Als differentiatie, als huiswerk, als herhaling,...

Aan de hand van pictogrammen op mijn keuzemuur weten de kinderen wanneer ze in welk boekje mogen werken. Handig vind ik dat. Een keuzemuur is trouwens eigenlijk zowat hetzelfde als een kieskast, maar ik wil natuurlijk altijd wel wat origineel blijven ;). Al is een kieskast natuurlijk ook fantastisch! In de toekomst wil ik mijn aanbod trouwens nog uitbreiden, maar voorlopig vind ik daar even de tijd niet voor :).

Hieronder deel ik de pictogrammen voor mijn keuzemuur. Gewoon ophangen en kinderen weten wat hen te doen staat!



In deze bundel komen er nog geen brugoefeningen voor. Ook al noem ik ze al een tijdje niet meer zo...

Pictogram keuzemuur - rekenen tot 20 (oefeningen met splitsingen)
Ik wil het geen brugoefeningen meer noemen omdat ik merk dat er spontaan paniek in mijn klas uitbreekt. Terwijl de kinderen dit soms beter onder de knie hebben dan dat ze zelf doorhebben. Een lange weg laat ik hen ook niet meer uitschrijven (zo met haakjes) omdat ook dit eigenlijk niet bevorderlijk werkt. Het is niet dat ze er meer inzicht door krijgen. Integendeel. Ik spreek van een omwegje. Stel dat je 9 + 7 hebt staan, dan schrijf je de splitsing 1 en 6 onder de 7. In plaats van de weg rechtdoor te nemen (9 + 7), neem je een omweg (9 + 1 + 6).


Dit boekje werd aangekocht, maar ik plakte ze op genummerde bladzijden. Werkt voor mij makkelijker.

Wil je even weten hoe ik ze inzet in de klas? Dan lees je dit hieronder in mijn draaiboek.


Geïnteresseerd in de boekjes? Aarzel dan niet en stuur als de bliksem een mailtje naar gietjescorner@hotmail.com.

Nog een fijne avond iedereen!

1 opmerking:

  1. Ik heb geen woorden voor de geweldige winst die je me hebt geholpen om in slechts een week te verdienen met binaire optiestrategie. Het spijt me dat ik in het begin twijfelde, ik heb $ 200 geïnvesteerd en $ 2500 verdiend in slechts een week, en bleef meer investeren, vandaag ben ik financieel succesvol is, kunt u contact met hem opnemen via e-mail: (tdameritrade077@gmail.com) whatsapp (+447883246472) Ik raad u aan niet te aarzelen. Hij is geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...