zondag 4 december 2016

Tafels thuis oefenen!

Gisteren vertelde ik jullie iets over de mapjes voor de onthoudwoorden. Ik maakte echter ook zoiets voor de tafels. Deze bewerkingen zijn immers heel erg belangrijk in een tweede leerjaar.

Zoals bij de onthoudwoorden krijgen de kinderen ook een mapje met een schrift een twee omslagen.


De witte omslag dient voor de makkelijke kaartjes, in de rode worden de moeilijkste tafels verzameld. Op die manier hoeven niet altijd alle bewerkingen herhaald te worden, maar is het soms voldoende om de rode omslag boven te halen.

Wil je ook graag gebruik maken van dit materiaal? Dan kan dat! Kijk hieronder en download!
(Dat ook dienst doet als voorblad van het schrift. Ik maakte er alleen 'Tafelschrift' van.)

Om iets meer uitleg te geven aan de ouders, maakte ik ook een begeleidende brief op. Deze kun je uiteraard ook downloaden: Brief tafelkaartjes

De tafelkaartjes maakte ik al een tijd terug en deel ik hieronder graag nog eens met jullie. Het is zo dat ik deze uit de handleiding niet meer gebruik omdat daar alleen met een oplossing op de achterkant wordt gewerkt. In een bijscholing hoorde ik dat het beter is om de oplossing aan de oefening te koppelen. Dit zegt meer dan een oplossing alleen.

Ik stelde de printer zo in dat alle kaartjes op één blad werden afgedrukt. Hetzelfde deed ik met de oplossingen. Op die manier kun je dan alles op elkaar kleven. Ik probeerde alles nog eens te scannen, maar ik ben niet zo tevreden met de kwaliteit. Het geeft je wel een beeld van hoe ik te werk ga.
Je kunt dus met onderstaande documenten aan de slag, maar bovenstaande zijn net iets beter van kwaliteit.Ik wens jullie nog een hele fijne zondag!


2 opmerkingen:

  1. Ik werk met twee doosjes, iets gelijkaardigs dus. Rode bol: nog veel oefenen. Groene bol: al goed gekend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie! Heb je de indruk dat de kinderen de kaartjes thuis vaak gebruiken?

      Verwijderen