maandag 13 november 2017

Oepskaarten voor mijn duimensysteem

Eind vorige maand vertelde ik jullie hier en hier wat meer over mijn beloningssysteem. Toen deed ik alles uit de doeken over mijn groene en rode duimen, mijn groene en rode bonnen en mijn verrassingen voor de kinderen die drie groene bonnen hebben verdiend. Ik zei er toen ook bij dat er ook een sanctie volgt wanneer iemand drie rode duimen verzamelt.

Wil je het materiaal graag downloaden, klik dan zeker op de linkjes (hier en hier) hierboven!

Hieronder zie je nog een aantal foto's...


Ik weet dat niet iedereen akkoord gaat met het uitdelen van straffen en er is ook discussie over het inzetten van bepaalde leerstof als straf, maar ik heb toch strafwerkjes in die richting gemaakt. Het zou kunnen dat ik ze later nog aanpas als ik er niet tevreden over ben, maar voorlopig wil ik het wel op deze manier aanpakken.

Als kinderen iets fout doen, ga ik daarover in gesprek. Het moet duidelijk zijn waarom ik bepaald gedrag niet apprecieer of gewoonweg niet kan toelaten. Ik deel betrekkelijk weinig rode duimen uit, maar ik wil ze wel achter de hand houden. In een tweede leerjaar werkt dat echt. Zwijgen in de rij, anders... Ja, dat is dreigen en volgens sommigen pedagogisch misschien niet verantwoord, maar het werkt wel.

Drie rode duimen dan is er een OEPS-kaart. Die zien er als volgt uit...De kinderen trekken bij mij drie kaartjes en dan kies ik zelf een gepaste straf. Bij de groene bonnen en de verrassingen kiezen de kinderen zelf, maar hier vind ik het handiger als ik er eentje uitpik.

Wil je deze OEPSkaarten ook graag gebruiken? Klik dan hieronder op de link.

Voor de strafwerkjes heb je nog verschillende bijlagen nodig. Uiteraard krijg je ook deze cadeau!

Een blad om de onthoudwoorden extra te oefenen...
Een blad om de tafels extra te oefenen...

Pluimen om complimenten op te schrijven...


En morgen post ik de uitslag van de GIVEAWAY! Wil je nog meedoen om mijn oude bravobonnen en oepskaarten (in het thema Leendert Jan Vis) in de wacht te slepen? Laat dan hieronder je e-mailadres achter of stuur een mailtje naar gietjescorner@hotmail.com. Je hebt nog tijd tot middernacht :). Veel succes!

1 opmerking:

  1. Rechtvaardigheid mag (moet) ook (aan)geleerd worden ,groene duim

    BeantwoordenVerwijderen