zaterdag 13 oktober 2012

Ana's wake van Cecilia Samartin

Na een superdrukke werkweek vond ik het wel eens tijd voor wat ontspanning. Als je door de ramen kijkt, zie je alleen maar regen dus dacht ik spontaan aan een bad. En wat is er heerlijker dan een dampende badkamer, een bad vol schuim en een romantisch boek. Ik las het laatste deel van Ana's wake in een ruk uit. Wie Montefiore wel weet te pruimen, zal ook dit boek met plezier ter hand nemen. Misschien niet van hetzelfde niveau, maar toch heel vermakelijk.


Gegevens

  • Oorspronkelijke titel: Vigil
  • Eerste uitgave: 2009
  • ISBN: 978-90-475-1132-8
  • Uitgever: Unieboek
  • Pagina's: 384


Flaptekst

Aan het sterfbed van haar man wacht Ana op wat er komen gaat. Terwijl ze probeert het lijden van haar man zo draaglijk mogelijk te maken, denkt ze terug aan haar roerige leven en de offers die ze heeft gebracht.

Ana is geboren in El Salvador. Als de burgeroorlog uitbreekt wordt haar dorp aangevallen door rebellen. Zelf kan de zesjarige Ana ternauwernood ontsnappen dankzij de hulp van een Amerikaanse non, maar haar moeder en haar beste vriendje worden voor haar ogen vermoord.

Ze wordt ondergebracht in een klooster in Californië en na enkele jaren wordt ze gevraagd om het kindermeisje te worden van een rijke familie in de buurt. Ze komt terecht in een verstoord huishouden. Ana weet alle leden van de familie in de loop der jaren te beschermen en lief te hebben, maar ze draagt een geheim met zich mee dat het uiterste zal vergen van iedereen in de familie…


Mijn beoordeling (++)

Dit boek leest als een trein. Vooral het eerste en laatste deel. Je komt van alles te weten over het leven van Ana en Samartin slaagt erin om een goed beeld van het hoofdpersonage te schetsen. Net voor het plot neemt het tempo wat af, maar het einde van het verhaal maakt dat meer dan goed. Liefde en intriges staan centraal in dit boek en dit is dan ook een roman pur sang.

Meer info over het boek lees je hier.


Bron foto:
http://www.literatuurplein.nl/boekdetail.jsp?boekId=666050

Geen opmerkingen:

Een reactie posten