woensdag 26 december 2012

Dromen van de dood van Piet Baete

Niet elke scenarioschrijver is ook een goed auteur. In het geval van Piet Baete twijfel ik nog. Ik zal het wellicht maar kunnen uitmaken wanneer ik nog ander werk van deze Belgische auteur heb gelezen. Baete schrijft immers mee aan de Aspe-reeks en dat is wel te merken. De stijl is dan ook heel erg vergelijkbaar met die van Pieter Aspe en zijn Van In-reeks. Op vlak van vernieuwing heeft dit boek dus eigenlijk heel weinig om het lijf, maar het is wel een goed tussendoortje. Als je tenminste van thrillers houdt!


Gegevens

Uitgeverij: Manteau
ISBN: 9789022321867
Pagina's: 330
Verschenen in: 2008

Flaptekst

Sara Fontaine droomt niet langer. Ze vlucht voor een nachtmerrie. Al dertig jaar lang, bijna elke nacht opnieuw, is ze getuige van hetzelfde schokkende tafereel: twee mannen vechten op een veranda op leven en dood. Een vrouw en een baby kijken weerloos toe.

Sara consulteert een psycholoog, die de nachtmerrie weet te plaatsen: ze ziet de moord op de Oostendse inspecteur Maurice Lens en zijn vrouw Margot. Op 24 november 1978 werden zij dood teruggevonden op de veranda van hun huis, hun twee maanden oude baby krijsend naast hun lichamen. Wanneer blijkt dat Sara’s ouders de overburen waren van het gezin Lens, rijst het vermoeden dat Sara, als tweejarig meisje, getuige is geweest van de moord. Een traumatische ervaring die ze zich niet bewust kan herinneren, maar die telkens weer opduikt in haar dromen. Als enige getuige wordt inspecteur Sara Fontaine de sleutelfiguur in de zoektocht naar de moordenaar van het echtpaar Lens.

Samen met Andreas Lens, die de slachtpartij als baby heeft overleefd, gaat Sara op zoek naar de dader, op zoek naar verlossing. Dit wordt echter niet in dank aanvaard. Inspecteurs proberen te ontsnappen aan de bikkelharde confrontatie met het duistere verleden, in een korps dat kreunt onder corruptie en intrige. Worden de rekeningen eindelijk vereffend?

Mijn beoordeling (+/++)

Zoals dit boek heb je er zoveel. Je hoeft dit boek dus helemaal niet te lezen als je al genoeg hebt van boeken in het genre van Aspe, Deflo,... Heb je zin in een thriller als ontspanning? Dan zit je wel goed met dit boek van Baete. Het is helemaal niet vernieuwend, maar het is wel op een aangename manier geschreven waardoor het heel vlot leest. Voor mij was dit boek dus een ontspannend tussendoortje, maar niet meer dan dat.


Bron foto:
http://www.nl.fnac.be/mp13991559/Dromen-van-de-dood

Geen opmerkingen:

Een reactie posten