maandag 24 december 2012

Persoonlijke bladwijzers

Sinds de derde week van september sta ik in het tweede leerjaar. Lezen is op deze leeftijd heel erg belangrijk want de kinderen moeten het ontcijferen van letters en woorden nog automatiseren. De juf van het eerste deed natuurlijk het allergrootste werk en ze deed dat ook super, maar het belang van lezen blijft ook in het tweede heel erg groot.

Daarom oefende ik in het eerste trimester bijna elke dag. Ik zocht allerhande materiaal en op het kerstrapport behaalden mijn 17 kapoenen al schitterende resultaten. Ze maakten - elk op hun eigen tempo - mooie stappen voorwaarts en daar willen we in 2013 natuurlijk verder op bouwen.

Om de kinderen nog meer zin in lezen te doen krijgen, dacht ik aan een persoonlijke bladwijzer. Wanneer we straks naar de bieb gaan op zoek naar de beste boeken, zullen ze die uiteraard kunnen gebruiken. Hopelijk wordt het een souvenir van een super (lees)jaar.

Hieronder zie je een voorbeeld. Het gedicht vond ik op www.gedichtenstad.nl, de afbeelding komt van www.ereaders.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...