zondag 16 december 2018

Karrewiet in de klas

Al heel het schooljaar geef ik op woensdag een quiz, maar ik vond gewoon geen tijd om er hier iets over te vertellen. Gelukkig staat er een vakantie voor de deur, dan kan ik weer wat meer tijd in mijn blogje en natuurlijk ook in mijn lezers steken. Ik kijk er al naar uit. Hopelijk jullie ook ;).

Vandaag wil ik het even over mijn actuaquiz hebben. In augustus schreef ik er al iets over, maar nog niet heel veel. Wil je eerst nog eens terugkijken? Klik dan op de volgende link.

Elke woensdag laat ik het weekendoverzicht van Karrewiet zien. Je zou kunnen denken dat dit misschien nog wat te moeilijk is voor het tweede leerjaar, maar het is ongelooflijk wat ze allemaal oppikken.



Na de speeltijd toon ik het overzicht in de klas, maar er zijn al kinderen die het thuis bekijken (zodat ze beter weten waarover het gaat).  Daarna krijgen ze elk een blad met de quiz. Het is wel de bedoeling dat ze de vragen in het team oplossen (kinderen zitten per drie of per vier in de klas). Op het einde hoeft ook maar één kind per groep het blad in te dienen. Zo hoeven ze niet allemaal mee te schrijven als ze dat niet willen. Ze moeten wel leren overleggen en het liefst nog in stilte, anders galmen de juiste antwoorden doorheen de hele klas.

Meestal bestaat de quiz uit een vraag of tien en ziet er als volgt uit...



Wil je deze quiz ook graag gebruiken in je klas? Dan kan dat! Download hieronder het document!

Het overzicht van Karrewiet vind je via volgende link...

Over de schiftingsvraag vertel ik je later meer, dat heeft alles met de klasrangschikking en mijn verkiezing van 'de wakkerste muis' te maken. Het is ook de bedoeling om vanaf januari elke week een quiz te delen. Het wordt dus weer de moeite in 2019 :).

Ik wens iedereen nog een heel fijne, laatste werkweek toe!

3 opmerkingen:

  1. Leuk! De kinderen van je klas zullen zo veel bijleren!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb jij van vorige week ook al een quiz gemaakt? Ik wou het deze week ook eens doen.
    ingeborg.maes@giblo.be

    BeantwoordenVerwijderen

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...