woensdag 3 april 2013

Originele cadeaus zijn zoveel leuker!

In België hebben de leerkrachten en de schoolgaande jeugd twee weken vakantie. Ik dacht dan ook dat dit weer het moment zou zijn om elke dag een berichtje op mijn blog te posten. Het is echter weer drukker dan verwacht. Toch zal ik mijn best doen om vanaf nu weer wat regelmatiger te schrijven. Er staan dan ook nog heel wat dingen te drummen om op mijn blog te verschijnen. Tijd maken is dus de boodschap :)

Aangezien ik zelf in het 'magische jaar' 1983 werd geboren, zijn er dit jaar heel wat vrienden en vriendinnen die in deze maanden 30 kaarsjes mogen uitblazen. Dat is allemaal heel erg tof, maar wat geef je aan die jarigen?! Dat is helemaal niet zo simpel. De verlanglijstjes zijn soms wat kort of anders heel erg duur en gewoon een bon of geld geven, is aan mij niet besteed. Het kan uiteraard een pak origineler denk ik dan. Misschien wat tijdrovend, maar o zo leuk als je dan ergens toekomt met je creatie ;).

Hierbij een paar ideeën die uiteraard kunnen aangepast worden aan 40-jarigen, 50-jarigen,...

Ik maakte voor een van mijn allerbeste vriendinnen een kader met een overzicht van 30 jaar... Van kind tot puberteit, van trouwdag tot nu. Er zijn heel wat goedkopere kaders te verkrijgen (onder andere in de Casa) zodat je helemaal niet veel geld hoeft uit te geven om origineel te zijn. Ik beplakte het kader hier met letters en bloemen van de Hema. Bij dit cadeau koos ik voor de namen van het gezin, maar uiteraard kun je die uitbreiden naar huisdieren, petekinderen,...Voor het 'echte' cadeau' ging ik op zoek naar anekdotes en verzamelde die samen in een doos. De doos beplakte ik met servetten. Op die manier kun je een schoendoos heel erg aantrekkelijk maken en heb je zelfs geen inpakpapier meer nodig.Ooit ging ik eens stoofvlees bij Eva eten. Ze wilde de saus nog afwerken met wat suiker, maar de halve inhoud van de zak viel echter in het stoofvlees... We kwamen niet meer bij :). Aangezien Eva en Lieven ook van plan zijn om te verbouwen gaf ik een bijpassende spaarpot met geld.
Zo kun je bij elke jarige wel een aantal verhalen verzinnen waar je een voorwerp aan kan linken. Op die manier vul je dan de doos.

Veel plezier ermee!


2 opmerkingen: