woensdag 28 mei 2014

WK op school!

Voor het slapengaan, wil ik jullie nog heel even laten weten waar ik nu weer mee bezig ben :). Aangezien het WK straks begint, zullen wij dit voetbalkampioenschap ook op school organiseren. Kinderen vinden dit een heel leuk gebeuren en aangezien voetbal een feest is, zorgt deze activiteit voor heel wat sfeer in de laatste schoolmaand.

Regels - werkwijze:
* Elk kind van de lagere school kan deelnemen
* Er wordt een tornooi voor het eerste, tweede en derde leerjaar georganiseerd en eentje voor het vierde, vijfde en zesde.
* De kinderen worden door voetbalminnende leerkrachten in acht eerlijke ploegen verdeeld. Hierbij houden we rekening met het aantal meisjes en jongens per groep, maar ook met de voetbalkwaliteit van ieder kind. Daarom noteren we bij inschrijving of het kind al dan niet bij een voetbalclub is aangesloten.
* De acht ploegen worden bij een loting (tijdens de maandopening) voorzien van een naam en die naam komt overeen met een deelnemend land. Er verdwijnen een aantal vlaggen in een pot en een onschuldige kinderhand trekt per ploeg een naam.
* De acht ploegen worden in twee poules verdeeld. Zo bekom je 1A, 1B, 1C, 1D, 2A, 2B, 2C en 2D. Elke ploeg speelt één keer tegen alle andere ploegen van zijn poule.
Wedstrijden: 1A-1B, 1C-1D, 1A-1C, 1B-1D, 1A-1D, 1B-1C (6 wedstrijden), idem voor poule 2.
* De winnaar van poule 1 speelt tegen de tweede van poule 2, de tweede van poule 1 speelt tegen de winnaar van poule 2. Op die manier bekom je de samenstelling van een kleine en een grote finale.

De wedstrijden gaan door tijdens de speeltijden en ze worden telkens door twee leerkrachten begeleid. Eén leerkracht is scheidsrechter, een andere zorgt ervoor dat de supporters sportief blijven. Misschien kan de Rode Duivel-song hier wel bij helpen!
Hebben jullie ook zulke initiatieven op onze school? Aarzel dan niet om jullie ideeën hieronder achter te laten of misschien wel tips en foto's door te sturen naar gietjescorner@hotmail.com!

2 opmerkingen:

 1. Wij organiseren een talentenshow. De eerste ronde mogen de leerlingen 1 minuut hun talent tonen (zingen, dansen, turnen, ...). Daaruit worden er dan leerlingen geselecteerd voor een tweede ronde. Hiervoor heb je wel enkele leerkrachten nodig voor in de jury.

  Zeer leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had je reactie eerder al gelezen, maar ik had nog een vraagje. Wanneer doen jullie dat? Binnen een welbepaald thema of op het einde van het schooljaar?

   Verwijderen