maandag 20 juli 2015

Klein intermezzo voor de start van een berichtenmarathon :)

Ik dacht dat het hier al twee weken stil was, maar ik zie dat er stiekem een blogje tussen geslopen is. Het berichtje rond de brief stond al een heel eind klaar en was ik eigenlijk wat vergeten. Daarom telt die in mijn gedachten niet helemaal mee ;).

Vanaf vandaag wil ik echter weer dagelijks achter mijn computer kruipen om wat werk voor school te verzetten. Of dat zal lukken is en blijft de vraag want ik ben de afgelopen weken hard aan het werken in onze nieuwe stulp. In juni 2011 kochten wij het huis van de grootouders van mijn vriend en na een kleine vier jaar verbouwen kunnen we deze zomer eindelijk ons hebben en houden verhuizen naar onze droomplek! Daarom wordt het een drukke en vermoeiende vakantie waarbij ik vooral die rondslingerende projecten wil gaan afwerken. Die moet ik dan niet meer verhuizen naar mijn nieuwe adres, maar kan ik meteen meenemen naar mijn klas.

Voor ik jullie vanaf vanavond of morgen weer bestook met nieuwe ideeën, uitgewerkte lessen en gratis te downloaden materiaal wil ik het nog even hebben over komend schooljaar. Aangezien onze klasgroepen in het eerste en derde leerjaar (behoorlijk) groot zijn, hebben we er dit jaar voor gekozen om deze groepen te splitsen en gebruiken we de meeste 'resturen' voor het tweede leerjaar. Dat wil zeggen dat mijn groep voor een 15-tal uur per week apart zit, maar dat ze de andere helft van de tijd allemaal samen zitten. Dat wordt een gezellige boel met (voorlopig) 30 kindjes. Er is ook één iemand uit het derde leerjaar die rekenen in het tweede mee komt volgen.

Aangezien ik van 20 naar 30 (of meer) kinderen ga, moet ik mijn klas ook weer wat anders gaan inrichten. Dit schooljaar had ik een zit-, lees- en computerhoek met daarnaast nog twee ronde tafels om aan te differentiëren of te knutselen. Een aantal dingen zullen nu jammer genoeg plaats moeten maken voor wat extra banken en stoelen. Uiteraard zal ik naar het einde van de grote vakantie toe mijn (herschikte) klas hier nog eens tonen.

Bij deze heb ik nu gezegd wat ik wilde zeggen en ben ik weer helemaal klaar om jullie de komende 42 dagen op sleeptouw te nemen. Mijn doel is om elke dag iets nieuws te posten (al dan niet schoolgerelateerd) zodat we allemaal klaar zijn voor een nieuwe start! Bij mij is dat dan niet alleen op professioneel, maar ook op persoonlijk vlak! Benieuwd wat ik uit die 42 x 24 uren nog kan puren ;).

Je mag je zeker verwachten aan:
* een nieuwe vlaggenlijn (die ik voor een vriendin maakte)
* nieuwe uitgewerkte ideeën voor lezen
* een geplande 1 september om u tegen te zeggen ;)
* een tip voor een superleuk en luxueus vakantiehuis voor 24 personen
* uitgewerkte lessen schrift zonder handleiding en werkboekjes!
* een aantal boekrecensies (want oké, het is toch vakantie :) )
* naaiprojectjes voor in de klas in de vorm van kussens, zetelovertrekken en stoelhoezen
* een uitgewerkt kindvriendelijk vriendenweekend met fotozoektocht, spelletjes en quiz!
* projecten allerhande om het nieuwe schooljaar goed in te zetten (gebaseerd op de lijst die ik hier eerder al eens met jullie deelde)
* didactisch materiaal voor rekenen en taal
* uitgewerkte fiches voor hoekenwerk
* iets met doelen van wero want die Mundo vliegt in het tweede leerjaar de deur uit ;).
* ...

Meer dan plannen genoeg dus, zoals je ziet!

Tot vanavond of morgen!

1 opmerking: