zaterdag 10 november 2012

De midasmoorden, het tweede Van In-verhaal van Aspe

Het tweede boek in de Van In-reeks is 'De midasmoorden'. Dit is het vervolg op 'Vierkant van de wraak', maar kan gerust ook afzonderlijk worden gelezen. De misdaadverhalen staan telkens op zichzelf, maar het persoonlijk leven van de inspecteur en zijn grote liefde Hannelore krijgt steeds een iets groter aandeel in de Aspeboeken. Ik begon de delen in willekeurige volgorde te lezen, maar vond het dan toch makkelijker om gewoon bij boek één te beginnen. Het is dan ook vreemd om in het ene boek te lezen dat Hannelore en Pieter een tweeling hebben, om dan later te lezen dat ze helemaal nog geen koppel zijn.


Gegevens

  • Uitgavejaar: 1996
  • Uitgever: Manteau
  • ISBN: 9789022315811
  • Pagina's: 284

Flaptekst

Paniek en chaos in het toeristische Brugge wanneer de stad door een reeks schijnbaar losstaande misdaden wordt opgeschrikt. Tussen de persoonlijke bezittingen van een vermoord Duits zakenman wordt een vreemde foto gevonden van de madonna van Michelangelo. Een kneedbom vernielt even later het standbeeld van de dichter Guido Gezelle.
Een aartsmoeilijke opdracht voor adjunct-commissaris Van In, die in het kluwen van misdaden naar de motieven en de daders zoekt. Wat heeft de madonna van Michelangelo te maken met de nakende fusie van twee touroperators? Wat is de link tussen een onopgeloste bomaanslag uit 1967 en de Nibelungenschat? De waarheid achter de feiten blijkt gruwelijker dan verwacht… Intussen denkt Hannelore ook zwanger te zijn…


Mijn beoordeling (+/++)

De boeken van Pieter Aspe lezen allemaal heel erg vlot waardoor deze verhalen eens echt ontspanning kunnen betekenen. Het taalgebruik is aangenaam en de verhalen zitten hier en daar doorspekt met wat humor. Ideaal dus als tussendoortje voor een koude zondagmiddag of als verhaal voor het slapengaan. Vernieuwend zijn de successen van Aspe niet, maar dat wil niet zeggen dat ze saai zijn. Ze zijn goed geschreven en de plot kan verrassend zijn. Na een waargebeurd verhaal of een roman, vormen deze thrillers voor mij een interessante afwisseling.


Bron foto:
http://www.bol.com/nl/p/de-midasmoorden/1001004001162933/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten