zaterdag 24 november 2012

The Broken Circle Breakdown

Als je van drama houdt, dan moet je The Broken Circle Breakdown zeker gezien hebben. Het onderwerp van de film is nogal gevoelig waardoor de prent niemand ongeroerd laat.

Een vrouw die in een tattoeshop werkt, leert een cowboy kennen. Het blijkt liefde op het eerste gezicht. Didier is een vrijgevochten muzikant die in een caravan woont. Hij heeft een huis en een lap grond in zijn bezit, maar er moeten nog heel wat werkjes opgeknapt worden. Samen met Elise geniet hij van z'n vrijheid en na verloop van tijd treden ze zelfs samen op. Wanneer Didier verneemt dat zijn grote liefde zwanger is, begint hij even te twijfelen. Wil hij wel een kind? Wat zal dit kleine wonder teweeg brengen in zijn leven? Hij besluit echter om er samen met Elise voor te gaan. Niets lijkt hen dan ook het grote geluk in de weg te staan wanneer hun dochter Maybelle geboren wordt. Als het vrolijke meisje echter steeds vaker thuiskomt met blauwe plekken en zich steeds oververmoeid voelt, stort de wereld van het muzikale stel in elkaar.Ik had al heel wat positieve dingen over deze film gehoord en ik kan ze alleen maar bevestigen. Het werk van van Groeningen is inderdaad af. Het handelt over de ziekte van een kind, het verlies van een dochter en de lijdensweg die teweeg wordt gebracht bij de ouders die alleen achterblijven. Verdriet kan zoveel kapot maken dat je eigenlijk niet meer weet wie je bent en wat je wil aanvangen met de rest van je leven. De personages in deze film zijn heel erg sterk en worden prachtig vertolkt door Johan Heldenbergh en Veerle Baetens. Echt een aanrader dus!


Bron foto:
http://www.weliswaar.be/nieuws/p/detail/felix-van-groeningen-over-the-broken-circle-breakdown-en-zichzelf-groot-ongeluk-omhels-ik-omdat-het-bij-het-leven-hoort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten