donderdag 1 november 2012

Katarakt: een serie, maar ook een boek!

Na de serie op Eén werd er ook een boek van 'Katarakt' gemaakt. Betty Antierens schreef het verhaal neer en het werd meteen een exacte kopie van de tv-reeks. De voorkaft van het boek is ook een beeld uit de serie met Karlijn Sileghem in de hoofdrol. Het verhaal speelt zich af in de Limburgse fruitteelt en schept een mooi beeld van het reilen en zeilen van dit beroep en dit in al zijn facetten. Het is een schitterende job omdat je constant in de natuur bezig bent, maar het is daarnaast ook een bikkelharde business.


Gegevens

  • Schrijfster: Betty Antierens
  • Uitgave: 2007
  • ISBN: 978 90 223 2123 2
  • Uitgever: Manteau
  • Pagina's: 283

Flaptekst

Elisabeth Donkers, een ambitieuze vrouw van achtendertig, maakt carrière aan de Limburgse universiteit. Als blijkt dat het fruitbedrijf van haar schoonvader financiële problemen heeft, gaat ze hem in haar vrije tijd helpen. Dat is tegen de zin van haar man, die vijf jaar eerder met ruzie uit het familiebedrijf is gestapt. Tegen de zin ook van haar vader, Karel, een autoritaire chirurg die altijd gehoopt had dat zijn dochter eveneens dokter zou worden.

Als er aan de universiteit een ongeluk gebeurt, voelt Elisabeth zich verantwoordelijk en begint ze te twijfelen aan haar carrière. Wanneer het faillissement van het fruitbedrijf onafwendbaar lijkt, en schoonbroer Paul en schoonzus Ann Elisabeth vragen om mee in de zaak te stappen, wordt ze gedwongen keuzes te maken.

Mijn beoordeling (+/++)

Wanneer je de serie hebt gezien, brengt het boek niet veel nieuws. Beide zijn heel erg gelijklopend. Het verhaal wordt heel makkelijk omschreven en leest dan ook heel erg vlot. Ik kan aannemen dat het boeiender is als je het boek leest zonder eerst naar de serie te hebben gekeken.


Bron foto:
*http://users.telenet.be/dany.b/NedBk/kataraktbettyantierens25427gr.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten