dinsdag 6 november 2012

Pieter Aspe en 'Het vierkant van de wraak'

Lang geleden begon Pieter Aspe met een reeks rond inspecteur Pieter Van In. Ik ben ooit begonnen met het lezen van de eerste delen en heb zelfs een paar boeken in huis gehaald, maar mijn teller is op een boek of drie blijven steken. Aspe schrijft in dezelfde stijl als een paar andere Vlaamse en Nederlandse thrillerauteurs. Deze boeken lezen vlot, maar zijn niet echt vernieuwend.


Gegevens

  • Uitgavejaar: 1995
  • Uitgever: Manteau
  • ISBN: 9789022313541
  • Pagina's: 304


Flaptekst

Er wordt ingebroken in de juwelenzaak van Ghislain Degroof, de zoon van Ludovic Degroof. De waardevolle juwelen worden niet meegenomen, maar ter plaatse opgelost in een bak koningswater. De inbrekers laten een raadselachtige handtekening achter: een Latijnse spreuk uit de Middeleeuwen die bekendstaat als ‘het vierkant van de tempeliers’.

Het wordt adjunct-commissaris Pieter Van In al snel duidelijk dat Degroof weet wie het op hem gemunt heeft. In plaats van hem te helpen doet Degroof echter al het mogelijke om het onderzoek te dwarsbomen. Tot zijn enige kleinzoon ontvoerd wordt en de kidnappers een wel heel bizarre eis stellen in ruil voor diens vrijlating. De schoonzoon van Degroof moet een waardevolle collectie schilderijen verbranden op het Zand in Brugge.

Beetje bij beetje ontrafelt Van In, bijgestaan door brigadier Versavel en de hoogst aantrekkelijke substituut Hannelore Martens, het duistere verleden van Ludovic Degroof.


Mijn beoordeling (+/++)

Boeken van Pieter Aspe lezen meestal heel erg vlot. Het is ook leuk om een verhaal te situeren in je eigen streek. Dan kun je er soms levendige beelden bij ophalen. De karakters in het boek worden heel goed omschreven waardoor je echt in het verhaal zit. Je kunt je de boeken echt makkelijk gaan voorstellen. Ook de humor die erin verweven zit, vind ik aangenaam. Het genre is weinig vernieuwend, maar ik vind Aspe binnen dit genre een van de betere schrijvers.


Bron foto:
http://www.wpg.be/boeken/thrillers/isbn/9789022313541/het-vierkant-van-de-wraak/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten