woensdag 11 november 2015

Sint-tussendoortjes!

Ik toonde jullie hier een hele tijd geleden het volgende dansje. Kunnen je leerlingen ook moeilijk stil blijven zitten de week voor de Sint naar school komt? Zijn ze nogal druk en heb je het gevoel dat ze niet echt goed opletten? Dan is dit misschien wel het ideale tussendoortje. Ze kunnen even de beentjes strekken en uit volle borst meebrullen.


Maar uiteraard toonde ik dit al eens en de diehards zullen zich dit liedje zeker nog herinneren ;). Daarom voeg ik er vandaag nog iets nieuws aan toe. Op Pinterest (alweer daar) kwam ik nog het volgende lied tegen.


Het lijkt me ook leuk om in de dagen rond de komst van de Sint dit liedje te zingen. Ik gebruik het wel degelijk als tussendoortje en niet als verwelkoming voor de Sint op school. Daar vertel ik je later  zeker nog iets meer over. Ik vind het gewoon een leuke combinatie van leuke muziek en een geheugenoefening. Zo moeten de kinderen goed onthouden wat er allemaal bij de Sint hoort, anders kunnen ze het niet voldoende vlot meezingen.

Bij deze hoop ik jullie nog wat inspiratie te geven voor 6 december! Vier je Sint-Maarten dan kun je dit idee alvast opslaan voor volgend jaar ;).

2 opmerkingen:

  1. oh, heel plezant! ga k zeker nog doen volgende week!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. https://www.youtube.com/watch?v=1K_pzWHHrBc
    deze heb ik vorige week al gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen