vrijdag 7 maart 2014

Algemene doelen beeld

Het einde is in zicht want ik ben namelijk aan het vijfde en laatste subdomein van muzische vorming gekomen. Het onderdeel beeld heeft een behoorlijk lijvig leerplan en dit komt omdat er niet alleen algemene doelen voor de hele lagere school zijn, maar ook doelen rond de beeldaspecten die volledig gecodeerd werden. Ik deel vandaag de algemene doelen. Ze werden opnieuw in een overzichtelijke tabel gegoten en ze bestaan eigenlijk uit twee delen. Het eerste deel handelt over het beschouwen, de doelen vier tot en met acht gaan over het creëren.


Wens je dit document te gebruiken? Kijk dan snel even hier.
Binnenkort volgen ook de doelen rond de beeldaspecten, die opgedeeld werden per graad.

Eens die gepost zijn, heb je voor elk onderdeel van muzische vorming een handige tabel met de oplijsting van de doelen die jij met jouw kinderen moet of mag aansnijden. Het is echter zo dat die lijst wel heel erg lang is waardoor er binnen de school afspraken gemaakt moeten worden. Wij zijn op onze school nu al een heel schooljaar bezig met muzische vorming en het is de bedoeling dat we volgend jaar werk maken van een leerlijn. Het verhaal rond muzische stopt hier dus zeker nog niet.

Hou Gietjes Corner dus in de gaten want ik hou jullie op de hoogte van onze werkwijze. Misschien kan dit dan een goeie insteek zijn om ook met jullie team aan de slag te gaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten