maandag 3 maart 2014

Brugsommen tot 20

Ik maakte een hele tijd terug al eens kaartjes met alle sommen tot 10. Ik heb daar nog meerdere plannen mee, maar voorlopig gebruik ik ze tijdens een spelletje in de klas. Ik zet een aantal kinderen naast elkaar op een rij en ik toon een kaartje. Ze zeggen zo snel mogelijk de oplossing. Dit spelletje doet het altijd in mijn klas. Hou er wel rekening mee welke kids je naast elkaar zet! Zo maakt iedereen eens kans om te winnen.

Omdat de sommen tot aan 10 behoorlijk gekend zijn, maakte ik nu ook kaartjes met sommen tot 20. Voorlopig maakte ik al alle brugsommen en die zijn dus klaar voor consumptie :).

De kaartjes zijn weer even groot gemaakt zoals alle andere die ik hier al voorstelde. Wil je ze ook graag gebruiken? Stuur dan snel een mailtje naar gietjescorner@hotmail.com.


Je kunt ze op allerlei manieren gebruiken in de klas. Ik zal ze eerst gebruiken voor het spelletje zoals ik hierboven uitlegde, maar later maak ik ook nog de oplossingen zodat er een memory kan gespeeld worden of zodat de kinderen individueel kunnen oefenen. Nog heel wat plannen, geen paniek! Je leest het allemaal hier in de nabije toekomst!

Wat getal- of somkaartjes betreft heb ik dus al drie reeksen:
* alle getallen van 1 tot en met 100
* alle plus- en minoefeningen tot aan 10
* alle brugoefeningen tot aan 20

Wil je bovenstaande kaartjes gebruik, klik dan hier.

4 opmerkingen:

 1. beste
  ik start volgend schooljaar in het eerste leerjaar en zou deze kaartjes graag gebruiken. Kan je mij deze doormailen a.u.b. Ik heb het via de link geprobeerd maar ze staan allemaal door elkaar.
  MVG
  Christel De Donder

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste,

  Ik zou de kaartjes ook graag willen hebben, Bij mij staan ze ook door elkaar..

  Groetjes. Anouk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Gietje,

  ik zou ook heel graag deze kaartjes in mijn 2de leerjaar gebruiken om de sommen tot 10 en de sommen tot 20 vlotjes in te oefenen.
  Wil je ze aub aan me doormailen,
  de versie online is een beetje "door elkaar gehusseld".
  Bedankt!
  ann.leonard@dekade.be

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Gietje,

  Ik zou ook graag gebruik maken van je kaartjes. Zou je ze kunnen mailen?
  Alvast bedankt.

  Mvg. Juf Abigail

  BeantwoordenVerwijderen