zondag 9 maart 2014

Beeldaspecten in de hele lagere school

Ik toonde jullie hier al de algemene doelen van beeld, maar er zijn ook nog beeldaspecten waaraan gewerkt moet worden. In totaal zijn er zeven aspecten: licht, ruimte, lijn, vorm, kleur, compositie en textuur. Bij elk beeldaspect staan een aantal doelen en die doelen werden in het leerplan beeld voorzien van een code. Ik goot ook deze doelen weer in een tabel en splitste dit document op in drie, voor elke graad eentje.

Hieronder zie je de tabel voor de eerste graad, maar ik maakte ze opnieuw voor de hele lagere school. Aarzel dus niet en neem hieronder snel een kijkje.


* Doelen eerste graad vind je hier.
* Doelen tweede graad vind je hier.
* Doelen derde graad vind je hier.

Dit is meteen ook het laatste berichtje rond deze tabellen. Ik heb nu samen met jullie alle domeinen van muzische vorming doorlopen en voor elk onderdeel bestaat nu een handig overzicht. Zoals ik de vorige keer vertelde is het nu de bedoeling om aan de slag te gaan met deze tabellen.

In eerste instantie noteerde ik gewoon de datum en een lesnummer in de hokjes. Op die manier wist ik aan welke doelen ik al had gewerkt en welke ik zeker nog eens moest aansnijden in de klas. In een volgend stadium is het echter de bedoeling om de doelen te verdelen onder de verschillende leerkrachten. Op onze school krijgen we daarvoor begeleiding door een professioneel iemand. Van het moment we nog eens samen zitten met die persoon laat ik weten wat er werd afgesproken en hoe je nu verder aan de slag kunt.

Ga dus samen met mij op pad en ik hoop dat je uiteindelijk - net als wij - tot een ingenieuze leerlijn voor de hele lagere school voor muzische zal komen. Dat is namelijk de bedoeling van dit hele project. Veel plezier ermee en hou me op de hoogte van jullie vorderingen!

2 opmerkingen:

  1. Is er al iets afgesproken i.v.m het verdelen van de doelen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij verdeelden een aantal onderverdelingen van de algemene doelen, maar ik moet zeggen dat muzische wat 'on hold' staat. Wij moeten vooral gebruik maken van de 21 algemene doelen. Daarna zien we wel omdat er een nieuw leerplan op komst is...

      Verwijderen