zaterdag 23 augustus 2014

Salamander, na de reeks ook het boek!

Een tijdje geleden keek ik naar de serie ‘Salamander’ op de Belgische televisie. Van deze reeks is er nu ook boek op de markt verschenen en heet ‘Salamander – Schot in het donker’. Het is van de hand van Bavo Dhooge en mag gerust als een goeie thriller worden omschreven.

Gegevens

Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts
Uitgegeven in: 2013
Foto-omslag: Shutterstock
Ontwerp cover: Wendy De Vlaeminck
Zetwerk binnenwerk: Wendy De Vlaeminck
Aantal pagina’s: 238
ISBN: 978 908 9313430

Flaptekst

(Het boek heeft geen gewone flaptekst, maar bevat wel de volgende info)
Honderdduizenden mensen waren en zijn aan de buis gekluisterd voor Salamander, de tv-reeks op één naar een scenario van Ward Hulselmans. De serie startte met een spectaculaire kraak in de Bank Jonkhere in Brussel.

Maar wat ging er vooraf…
Wat dreef de protagonisten in hun drang naar wraak en vergelding?
Wat heeft de Tweede Wereldoorlog ermee te maken?
Welke dramatische gebeurtenissen uit het verleden leidden tot het drama van nu?

Mijn mening (++)

Boeken rond series zijn meestal heel snel te lezen omdat ze het verhaal van op televisie gewoon letterlijk weergeven. Dit is echter niet zo bij Salamander. Het boek wordt uit een ander standpunt verteld en de politie komt er eigenlijk helemaal niet in voor. Daarom is dit boek anders dan anderen en vind ik het zeker en vast een aanrader. Misschien is het niet ideaal als je de serie nog maar pas zag want er zijn ook tal van gelijkenissen, maar ik merk na een jaartje dat ikzelf toch al een paar wendingen was vergeten. Op vakantie of tussen de drukke werkweken door is dit een goede thriller die het lezen meer dan waard is.

Bron:
* http://www.een.be/programmas/salamander

Geen opmerkingen:

Een reactie posten