dinsdag 12 augustus 2014

Schilderwerken...

Het was hier heel erg stil vorige week, maar dat had niets met een rustpauze te maken. Ik stak 'even' tijd in mijn klasinrichting. Sinds lang droomde ik er van om mijn eigen klasje in te richten. Aangezien ik de voorbije jaren amper wist of ik werk had, heb ik nu de luxe dat ik sinds 30 juni weet waar ik op 1 september aan begin. Daarom had ik deze zomer erg veel zin om te schilderen. Onze klasgebouwen zijn behoorlijk oud, maar ik vind dat je met wat inzet en een pot verf wel wat kan realiseren.

Foto's van mijn 'oude' klas heb ik niet, maar ik probeer jullie er wel een voorstelling van te geven. Ik sta in een tweede leerjaar en dan vind ik dat de klas wel wat kleurrijk mag zijn. Tot vorig schooljaar was dat echt niet zo. De kasten en de andere meubels zagen er oud, versleten en kleurloos uit.

Dit zijn mijn zitbanken die ook als opbergruimte dienst doen. Denk de blauwe verf achteraan weg want die is nieuw.De raamlijsten (of hoe je die dingen ook noemt) kregen nog nooit eerder een likje verf. Gordijnen waren er wel, maar die heb ik aan een supercollega geschonken.
In de vakantie probeer ik - samen met mama en schoonmama -  nog nieuwe te maken.


De inbouwkasten zagen er tot voor kort zo uit. Bovenkant blauw, onderkant lichtgeel. De blauwe boord boven de kast én de tape op de ramen mag je hier ook wegdenken.


Ook alle andere meubels en de prikborden zagen er echt heel erg flets uit. Daarom ging ik een hele tijd geleden op zoek naar inspiratie. Op het net is er wel heel veel te vinden, maar toch had ik het heel moeilijk om een kleurencombinatie te vinden. Je kunt je immers ook geen beeld van je eigen klas met die kleuren vormen. Ik nam een kijkje op de site van Colora en kwam bij de volgende foto terecht....


Ik vond deze kleuren wel iets hebben en ik maakte afspraken met iemand van Colora. De hoofdkleur werd het blauw, de accenten komen later in het geel. Aangezien het blauw en het geel behoorlijk fel zijn, wilde ik daarnaast ook een rustige kleur. Ik koos niet voor het soort bruin hierboven, maar koos uit een waaier grijstinten.

Vorige woensdag gingen we aan de slag en na drie dagen verven werd toch al het een en ander gerealiseerd. Dankzij de hulp van mijn ouders en schoonouders trouwens, waarvoor een grote DANK JE WEL!

De acht kasten werden helemaal in het blauw gezet. Binnenkort komt er nog een tweede laag. Later worden de kasten wellicht met grijs afgewerkt.Vier van de zes raamlijsten kregen al kleur dankzij mijn pa!


Bijna alle zitbanken kregen al een eerste laag blauw over zich heen. Ik vind ze supercool nu :).De oude ronde tafel kreeg ook een likje verf...


De prikborden kregen een blauw randje en werden daarna met een grijstint opgevuld. Het werd een secuur werkje, maar de meeste prikborden zijn al klaar!
Ook de deur kreeg twee lagen verf en de computertafel die ik van Majella van Mady by Mazella erfde, straalt als nooit tevoren :).


In de komende drie weken probeer ik het volgende nog te realiseren:
*de kast en de zitbanken nog een tweede laag te geven
*de raamlijsten een eerste en/of tweede keer te schilderen
*de rest van de prikborden uit mijn klas af te werken
*gele accenten te schilderen waaronder de vuilbakhouder en een bijzettafeltje
*kasten af te werken met twee grijze strepen
*bijpassende gordijnen te maken
*eventueel nieuwe vloerbekleding voor in mijn zithoek
*een tiental kussentjes voor op de blauwe zitbankjes

Uiteraard kan ik dat niet zonder hulp en daarom ben ik ook heel erg blij met mijn behulpzame familie! Bij deze nog eens dikke merci aan mijn mama, papa, mijn schoonmama Rita en schoonpapa Gino!

Hou Gietjes Corner zeker in de gaten als je het (voorlopig) eindresultaat wil zien. Er zal nog heel wat veranderen!

8 opmerkingen:

 1. Waaw! Het zal een prachtige klas worden. Nog veel succes met de schilderwerken =)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een likje verf toch kan doen ! Ziet er super uit! ik wou dat ik dat ook mocht doen...
  Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mag het niet op jouw school? Ik heb ook een klein beetje moeten zagen hoor, maar zal zo blij zijn met het eindresultaat :).

   Verwijderen
 3. Super! écht mooi! de klas straalt & de juf ook. mss wil die tafel nu wel terug?

  BeantwoordenVerwijderen