zondag 4 november 2018

Labels en overzichten, altijd handig

Ik vertelde jullie nu alweer een aantal keer over Robbe en Bas en dan ga ik natuurlijk graag all the way. Het geeft me wat rust om zo volledig mogelijk te zijn. Dan kan ik dat klasseren en aan een volgend onderdeel van mijn lespraktijk beginnen. Maar zover ben ik nog niet. Eerst moet alles op mijn blogje verschijnen en ik ben er zeker nog niet helemaal. Er staat nog een artikel of 10 rond Robbe en Bas op jullie te wachten. Wat zeg je daarvan? ;)

Om alles netjes bij elkaar te houden werk ik graag een systeem uit. Op die manier valt alles goed op te ruimen en te organiseren, zowel voor de kinderen als voor mezelf als leerkracht. Daarom maakte ik een label voor elke omslag van elke strip rond Robbe en Bas. Zo geraken de strips na de leesbeurt altijd makkelijk terug in de juiste omslag.

De labels zien er als volgt uit...


Ik verzamelde intussen maar liefst 160 strips en maakte uiteraard voor elk verhaal een label. Wil je ze ook graag gebruiken, dan kan dat. Gratis! Je hoeft alleen maar op de link hieronder te klikken.
                                                              Labels Robbe en Bas

Omdat ik in het begin maar 80 strips had en stelselmatig mijn verzameling uitbreidde, maakte ik ook een lijst op. Zo kon ik goed bijhouden welke strip ik al had en welke nog niet. Let wel, sommige hebben dezelfde titel, maar zien er helemaal anders uit. Anderen hebben dan weer een andere titel, maar het verhaal is hetzelfde. Dat was soms wat moeilijk, maar ik kwam tot een lijst met 160 verschillende verhalen. Ik lijstte ze per nummer, maar ook alfabetisch op.


Wil je dit overzicht ook graag bij de hand hebben? Dan kan dat. Download ze allebei hieronder.

Elk nummer kreeg op mijn overzicht (per nummer) een kleurtje. Ik begon met groen, dan blauw, dan geel en rood en dan weer opnieuw groen, blauw, geel, rood,... Waarom? Omdat ik elke strip op een gekleurd blad heb geplakt. Op die manier kunnen de kinderen dezelfde strips heel makkelijk bij elkaar zoeken. Ook de kinderen die in het begin moeite hebben om de titel te lezen. Per groepje krijgen ze immers vier omslagen op de bank en er is altijd een omslag met gele, eentje met rode, eentje met blauwe en eentje met groene strips.

Wil je zelf ook graag aan de slag met de strips, maar heb je geen Zonnekind? Laat dan een reactie achter hieronder of stuur een mailtje naar gietjescorner@hotmail.com. Ik help je graag verder!


1 opmerking:

  1. We bieden leningen aan alle individuen die projecten hebben maar financiering nodig hebben voor de oprichting. Onze aanbiedingen zijn van een bedrag van 3.000 EUR tot 10.000.000 EUR
    -------------------------------------
    * Financieel
    * Hypotheeklening
    * Investeringslening
    * Autolening
    * Consolidatieschuld.
    * Kredietlijn
    * Tweede hypotheek
    * Terugkoop van krediet
    * Persoonlijke lening

    Contacteer ons:
    E-mail: Axabanquebelge@outlook.fr
    Whatsapp-nummer: +33780725269
    Website: Www.axabanque.fr

    BeantwoordenVerwijderen

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...