donderdag 5 december 2024

De draad weer proberen op te pikken, aflevering 354

 Ik heb Gietjes Corner serieus verwaarloosd de laatste maanden. Dat had ik even anders gezien na de remonte van afgelopen zomer, maar ik weet ook dat het bloggen bij mij met ups en downs gaat. Zo was het de voorbije jaren en zo zal het wellicht altijd zijn. Ik mag het mezelf vooral niet kwalijk nemen. Alle ballen hoog houden is onmogelijk en zeker als je je werk au sérieux neemt, een huishouden te runnen hebt en er nog een aantal hobby's op nahoudt. Prioriteiten stellen is nooit echt mijn ding geweest en ook plannen, kan ik van nature niet. Daar blijven over sakkeren heeft geen zin, integendeel, ik probeer mijn gaven én gebreken te omarmen, ermee te dealen en er het positieve van in te zien ;). Nu nog iemand vinden die daar ook mee kan leven :).

Aangezien ik - via het lerarenplatform - sinds vorige week terug in het tweede leerjaar terechtkwam, komen mijn materialen van de afgelopen jaren opnieuw van pas. Een heerlijkheid en als je het mij vraagt en als ik deze job wil blijven verder doen dan zal het handig zijn om ook voor de andere klassen het een en ander uit te werken (al heb ik geen idee wanneer dat ervan zal komen). Uiteraard is het dan ook de bedoeling om die dingen hier te posten want waar ik ook kom, heel wat leerkrachten verdrinken echt in het werk. Het is mijn droom om zoveel mogelijk mensen te bereiken met meteen inzetbaar materiaal, zodat de planlast en voorbereidingstijd toch wat ingeperkt kan worden. Want het is meer dan nodig als we willen dat niet nog meer leerkrachten met allerlei klachten uitvallen.

Vandaag wil ik daarom nog eens mijn samengestelde maaltafelboekjes in de kijker zetten. Ze zijn in meerdere leerjaren alsook in de zorg te gebruiken. Als uitbreiding in het eerste leerjaar, als uitwerking van je lessen in het tweede of als herhaling in de tweede graad. Het kan allemaal.  

Mijn tafelboekjes worden telkens op dezelfde manier opgebouwd: het gaat van groepjes tekenen, over herhaald optellen, naar inoefenen van de volledige tafel.

Dat ziet er dan als volgt uit...


De boekjes tellen telkens tien bladzijden, maar ik maakte NIET alles zelf. Ik wil dan ook Juf Anke en juf Milou bedanken voor de handige werkblaadjes! Hopelijk vinden jullie het niet erg dat ik uit jullie ideeën putte. De leerkrachten die hun sites nog niet kenden, ze zijn zeker de moeite waard! Wie de bladen van juf Anke wil aanpassen, ze heeft intussen al nieuwe versies op haar pagina staan.

Wil je het boekje van de tafel van 8 graag integraal downloaden? Dan kan dat hieronder.
      Tafel van 8

Je zult merken dat de deeltafels nog niet aan bod komen. Daar is echt goed over nagedacht. Ik haalde dat al jaren uit elkaar en ik ben ervan overtuigd dat iedereen dat beter doet. Zeker voor het overgrote deel van je klas die nog worstelt met het begrip 'maal'. Dan is het allesbehalve evident om daarnaast meteen ook delen onder de knie te krijgen.

Uiteraard heb ik voor elke maaltafel een boekje uitgewerkt. Ook interesse in alle andere boekjes? Laat dan je e-mailadres in een reactie hieronder achter of stuur zelf een mailtje naar gietjescorner@hotmail.com. Je krijgt ze zo snel mogelijk in je mailbox!

Ik wens je nog een heel fijne avond toe en tot gauw!

Een bundel voor de krokusvakantie

 Toen ik in het tweede leerjaar stond, zorgde ik meestal voor een werkbundel in de vakantie. Sommige leerkrachten vinden dat helemaal niet n...