donderdag 6 februari 2014

Gemarmerde cake uit SOS Piet

Op donderdagnamiddag ben ik thuis en dan bak ik graag iets. Dit weekend werd het nog een appeltaart met een beetje boter, maar nu maakte ik een gemarmerde cake. Ik wilde eerst een cake maken vanop de site van Solo, maar daar bleek ik 400 gram bloemsuiker voor nodig te hebben. Aangezien ik dit niet onmiddellijk in mijn kast vond, greep ik maar terug naar de klassieker van Piet Huysentruyt.

Ingrediënten:
* 250 gram boter
* 250 gram kristalsuiker
* 250 gram gewone of zelfrijzende bloem
* 4 eieren
* 25 gram cacaopoeder

Werkwijze
1. Smelt de boter
2. Meng daarna alles (behalve de cacaopoeder) door elkaar.
3. Verdeel je deeg nu over twee potten.
4. Voeg het cacaopoeder toe in één van de twee potten
5. Giet nu laag per laag het deeg in je bakvorm. Het is wel wat gedoe want de deeg is behoorlijk vast. Ik ben begonnen met een laag gewone deeg, daarna een laag met 'bruin deeg',...
6. Maak wat draaibewegingen in de deeg zodat de lagen chocolade wat met het gewone deeg worden vermengd. Dan bekom je dat 'marmereffect'.
7. Zet de cake in een voorverwarmde oven en bak ze 40 minuten op 180 graden.

Smakelijk!


Bron recept: 
SOS Piet 365

3 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Nog nooit gemaakt met cacaopoeder, maar echt een aanrader! Je mag morgen wa kwijlen als ik het opeet :)

      Verwijderen