maandag 8 september 2014

Adressenboekje

Vorige vrijdag toonde ik hier het adreskaartje. Ik vulde ze allemaal in en plakte ze dit weekend op de bank van de kinderen. Bij de leerlingen die links schrijven, plak ik het briefje rechts en bij de andere kleef ik het natuurlijk links.Hier zie je ze in het klein, maar dat deed ik alleen maar omdat ik de adresgegevens natuurlijk niet duidelijk op het net wil zetten.

Ik vertelde jullie er vrijdag ook bij dat ik nog een boekje voor de kinderen wilde maken. Ze moeten immers hun naam en adres vlot kunnen schrijven.

Dit boekje is sinds gisteren een feit en ziet er als volgt uit...Gewoon een voorblaadje gemaakt en daar 6 bladen met 24 kaartjes achter geniet. Op die manier kunnen de kinderen makkelijk tussendoor even oefenen. Zo kan dat bij de lessen wero, maar eventueel ook in schrift of taal.

Ik heb één voorkaft meer gemaakt zodat ik die aan de achterkant van mijn bord kan hangen. Van het moment de kinderen dan in dit boekje mogen werken, hang ik de kaft aan de voorkant van het bord.

Eerlijkheidshalve moet ik er wel aan toevoegen dat ik de mooie titel 'adressenboekje' niet zelf maakte! Ik vond het op Klascement in een bijlage van Jolien Laroy. Ik gebruikte het als inspiratie.


Bron:
*http://www.klascement.be/docs/48483/?previous

3 opmerkingen:

 1. Misschien moet je je aangepaste versie ook op KlasCement posten. Het afbeeldingkje van Geronimo Stilton zal er dan wel uit moeten, maar de aanpassing is zéker de moeite om te delen met alle leerkrachten.
  Groetjes,
  Bram (KlasCementmedewerker)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De kinderen van mijn klas (tweede leerjaar) hebben het heel moeilijk met het schrijven van hun naam en achternaam. Zou ik je boekjes kunnen gebruiken?
  Groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De reactie komt wat laat, maar vanaf nu kun je het document gratis downloaden via bovenstaand bericht. Hopelijk ben je er nu ook nog iets mee!

   Verwijderen