dinsdag 30 september 2014

Eenvoudige sudoku met figuren

Zoals ik jullie eerder al vertelde, vind ik het heel belangrijk om kinderen dingen bij te brengen. Aangezien ik vroeger steeds meer op oudere kinderen gericht was, moet ik er nu voor opletten dat het niet te moeilijk wordt voor mijn leerlingen in het tweede leerjaar. Pas op, dat merk je wel in de klas als de helft van de groep begint af te haken. Dan weet ik dat ik het even weer wat eenvoudiger moet gaan aanpakken :).

Toch blijf ik het leuk vinden om hen nieuwe dingen te laten ontdekken. Daar zijn raadsels en spelletjes zeker ook onderdeel van. Ik kwam er dit jaar nog niet toe, maar ik vind het heel erg leuk als je hen bijvoorbeeld het systeem van een sudoku laat ontdekken. Sommige kinderen vinden dat op die leeftijd al heel leuk om te doen. Daarom ging ik op zoek naar bruikbaar materiaal en kwam ik uit bij een sudoku 4x4 met figuren. Dit is het kleinste model en dus ideaal als instap voor de kinderen.

Ik nam een met geometrische figuren omdat die misschien ook nog net dat tikkeltje meer aanspreekt dan eentje met gewone cijfers. Uiteraard is het de bedoeling om doorheen het jaar de overstap zeker nog te maken. Wat de volgende sudoku ook leuk maakt, is dat de kinderen mogen knippen. Ze hoeven de figuren dus niet zelf te tekenen, ze mogen ze knippen en plakken. Omdat dit misschien wat veel tijd in beslag neemt, zal ik in de toekomst uiteraard ook nog andere soorten sudoku's met jullie delen!


Wil je deze toch al graag gebruiken? Stuur dan snel een mailtje naar gietjescorner@hotmail.com! Google Drive gooide immers alle figuren door elkaar waardoor ik geen linkje kan plaatsen :).

Bron:
* http://kidgiddy.blogspot.be/2010/10/giddy-up-friday-sudoku-printables.html

2 opmerkingen:

 1. Bij mij staat er ook een sudoku met figuren klaar. Morgenvroeg om 08u staat die online :)
  http://jufsplace.blogspot.be/

  Die kan je dan misschien ook gebruiken? Heb er in 4 niveau's :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben hier mijn volledige blog even aan het doorlopen en zag plots dit berichtje staan. Ik keek even op je blog en ik zet hem onmiddellijk bij mijn links! Ik hou je zeker in de gaten want zag al heel wat mooie dingen ;).

   Verwijderen