zondag 28 september 2014

De dagen van de week

Ik heb al een hele tijd kaartjes voor de dagen van de week, maar ik wilde ze nog een keer uitprinten voor mijn wero-muur. Deze keer maakte ik er een kader rond zodat ze na het uitknippen en lamineren allemaal even groot zijn.

Pas op, de kaartjes zijn niet van mijn hand. Ik haalde ze van bij Juf Samantha, een heel bruikbare site! Hopelijk vindt deze juf het niet erg dat ik haar kaartjes hier even deel.


Ik gebruikte deze kaartjes al op talloze manieren.
* Je kunt ze bij je kalender uithangen zodat de kinderen er morgen, gisteren, eergisteren en overmorgen kunnen bijplaatsen. 
* Je kunt ze door elkaar aan het bord hangen en laten sorteren door de kinderen.
* Je kunt de kinderen een kaartje geven en ze in de goeie volgorde laten staan. Daarna kun je vragen stellen. Welke dag hoef je niet naar school te komen? Welke dag staat er tussen woensdag en vrijdag? Welke dag komt er juist na zaterdag? enz.
* ...

Ik heb een pakketje om samen met de kinderen te oefenen, maar ik zal ze ook aan mijn wero-muur hangen. De dagen van de week moeten immers zeker tegen het einde van het tweede leerjaar gekend zijn. Op mijn prikbord hangen ze wel niet in volgorde. Zo zouden de kinderen altijd kunnen afkijken en dat wil ik wat vermijden. Misschien denk ik er binnen een paar maanden anders over :).

Bron:
* http://www.jufsamantha.nl/downloads/dagritme/ljv.php?dagen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten