maandag 5 januari 2015

De eetclub van Saskia Noort

Op het einde van vorig jaar las ik nog een boek en dit verhaal wordt meteen ook mijn eerste verslag van 2015. Op naar de 25 :). Na de dikkere exemplaren wilde ik in de kerstvakantie eens vlot over een boek gaan en daarom koos ik een minder lijvig exemplaar. Het werd 'De eetclub' van Saskia Noort.

Gegevens

Uitgeverij: Veen Bosch & Keuning uitgevers n.v., Antwerpen
Uitgegeven in: 2004 (eerste druk) - 2013 (62ste druk)
Voorwoord: 2013 Kluun
Interview: 2013 Eva Hoeke
Omslagontwerp: Marry van Baar
Omslagillustratie: Cornelie Tollens
Aantal pagina’s: 243
ISBN: 978 90 414 2442 6

Flaptekst

Evert Struyk komt bij een brand om het leven. Zijn vrouw en hun vriendenclub, 'de eetclub', zijn geschokt. Dan wordt duidelijk dat bepaalde mensen belang bij Everts dood hebben.

Mijn mening (++)

Dit boek leest heerlijk weg. Je kunt het echt in één ruk uitlezen (als je daar de tijd voor vindt). Het is spannend en het is echt uit het leven gegrepen. Hoe ouder ik word, hoe meer ik besef dat intriges en overspel gewoon van deze tijd zijn. Ik ben helemaal niet hardvochtig, maar wel net dat tikkeltje minder naïef dan vijf jaar geleden :). Ben je op zoek naar een thriller die makkelijk geschreven is? Dan is dit wat je zoekt. Niet te veel poespas, geen ingewikkelde zinsconstructies, maar verrassende wendingen die je telkens op het verkeerde spoor proberen te zetten. 
Ik probeer in 2015 zeker nog een boek van deze schrijfster te lezen.

Bronnen:
* http://www.bol.com/nl/p/de-eetclub/9200000011320808/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...