dinsdag 27 januari 2015

Eerste keer Virginia Andrews

In drie weken een boek van 300 bladzijden lezen is geen groot succes, maar ik ben al blij dat ik er weer tijd voor maak. Lezen is ontspannen voor mij en dat moet ik toch wat leren hoor. Anders loop ik toch ergens weer met mijn hoofd tegen de muur. Dat is trouwens niet toevallig vaak in een vakantie.

Vorige zondag nam ik wat tijd voor een warm bad en dat combineer ik graag met een boek. Het werd dit keer een verhaal van Virginia Andrews. Ik las nog nooit eerder een werk van haar hand, maar ik hoorde wel al heel vaak goeie commentaren. Er moet wel bij gezegd worden dat het dan vaak over oude boeken van haar zijn en niet degene die na haar dood werden geschreven. 'Verlaten zusje' is echter een vrij recent boek en het werd dus door een ghostwriter geschreven.


Gegevens

Uitgeverij: De Kern
Uitgegeven in: 2013
Oorspronkelijke titel: Forbidden Sister
Vertaling: Parma van Loon
Omslagontwerp: Wil Immink Design
Omslagillustratie: Yolande de Kort / Trevillion Images
Aantal pagina’s: 302
ISBN: 978 90 325 1423 5

Flaptekst

Alle vrijheid kent een prijs...
Emmie Wilcox was pas zes toen haar oudere zus Roxy het huis uit werd gezet en verdween. Hun strenge vader tolereerde geen enkele vorm van tegenstand, en Roxy weigerde zich aan zijn strakke regels te houden. Negen jaar later is Emmie de perfecte dochter: gehoorzaam in alles, bedeesd en welgemanierd. Maar Emmie kan het raadsel van Roxy's verdwijning niet van zich af zetten, en soms vraagt ze zich af of ze misschien meer op haar rebelse zus lijkt dan iedereen denkt - ze verlangt ernaar zelf keuzes te maken en voelt zich verstikt in haar eigen leven.
Ze gaat op zoek naar haar zus, maar die blijkt een leven te leiden dat Emmie nooit had verwacht: ze werkt als escort voor rijke mannen... En dan slaat het noodlot toe en moet Emmie een beslissing nemen: durft ze haar zus te vertrouwen?

Mijn mening (+)

Het heeft echt lang geduurd voor ik van dit boek genoot. Misschien lag dat aan mij, maar als ik verschillende commentaren mag geloven sta ik niet alleen. Het boek pakte mij echt niet bij de keel, op geen enkele manier. Om het crue te stellen: het deed me niks. Meestal wekt een boek toch wel een gevoel bij mij op, maar dat was nu helemaal niet zo. De romance van Emmie en haar thuissituatie lijken een verhaal vol lucht. Ik vond het vreemd, niet spannend en al helemaal niet uitdagend. Daarom heb ik ook getwijfeld of ik dit boek wel verder zou lezen. Aangezien ik niet gauw iets aan de kant leg, beet ik toch door en daar ben ik achteraf gezien toch wel blij mee. De laatste vijftig bladzijden vond ik een pak echter en gewoon mooier. Het verhaal is vanaf dan ook interessanter naar mijn aanvoelen. 

Er blijkt trouwens nog een tweede boek te zijn in deze Roxy-reeks en daar komt wellicht in 2015 ook nog een verslag van.


Bron:
* http://www.vanstockum.nl/boeken/romans-spanning/griezel--en-spookverhalen-horror/nl/roxy-serie%252C-verlaten-zusje-virginia-andrews-9789032514235/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten