zondag 22 mei 2016

Getallen tot 10 in het Frans

Zoals op zoveel scholen geven wij Frans aan onze leerlingen. Pas op, de effectieve lessen Frans komen pas in de derde graad, maar het is de bedoeling om vanaf het eerste leerjaar (of zelfs al van in de derde kleuterklas) taalinitiatie Frans te geven. Ikzelf zou die initiatie eigenlijk willen koppelen aan bestaande lessen en deze niet zomaar ergens tussen plakken. Daarom wil ik op zoek gaan naar leuke linken tussen mijn lessen taal, rekenen, wero, schrift of zelfs godsdienst en mogelijke Franse onderwerpen. Aangezien ik aan mijn lessen schrift bezig ben en les 4 over het schrijven van getallen gaat, ging ik op zoek naar een leuk liedje om de getallen in het Frans aan te leren. Hoe ik dat precies zal doen, dat zie je bij de uitwerking van de les schrift, maar ik deel graag al het liedje dat ik met hulp van Vanessa G. vond. Alvast bedankt voor de goeie tip, Vanessa!


Ook al gebruik je mijn lessen schrift niet, dan nog is dit liedje voor heel wat leerkrachten bruikbaar denk ik. Sla dus op of pin en doe al ideeën op voor komend schooljaar :).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...