woensdag 9 april 2014

Nieuwe hangers voor de maand mei!

Ik maakte al heel wat hangers per thema. Eigenlijk wil ik graag voor elke maand een aantal dingen in mijn doos verzamelen. Sommige thema's liggen voor de hand, andere zijn dan weer net iets moeilijker. Er is nog wat werk aan de winkel, maar stilletjes aan ziet de gang er binnen elk thema kleurrijk en kindvriendelijk uit.

Even een overzichtje voor de mensen die Gietjes Corner niet van het begin volgen.

* Voor september heb ik hangers rond Geronimo, het centrale thema in mijn klas.

In de komende grote vakantie wil ik daar graag nog wat extra boekentasjes bij maken. In augustus 2013 maakte ik er al een paar, maar die hangen in mijn klas. Ik zou er graag nog een paar willen voor in de gang.
De hangers zien er zo uit:


* Voor oktober maakte ik een aantal hangers in het thema 'Halloween'. Ik heb al een groot aantal pompoenen, maar de heksen zijn nog in de minderheid. Ook een werkje voor een vakantie :).


Uiteraard kan dit thema aangevuld worden met herfstbladeren.

* Voor november was het nogal moeilijk om iets te vinden. Allerheiligen en Allerzielen zijn zo triest en moeilijk om te zetten in leuke, kleurrijke hangers en Koningsdag is een feestdag die hier eigenlijk niet echt leeft. Daarom laat ik in november alleen de herfstbladeren hangen. Uiteraard kan dit later nog gecombineerd worden met een aantal herfstdieren als de eekhoorn en de egel.


* Voor december is er heel veel keuze. Kerstmis komt immers steeds dichterbij en rond dit thema zijn er erg veel kleurplaten op het net te vinden. Ik vind zelfs dat ik voor te veel verschillende figuren ging. Ik zou het eigenlijk willen beperken tot een stuk of drie. Als ik die in groten getale heb, zal ik de rest gebruiken voor mijn raamversiering. Wellicht opteer ik voor de kerstbomen, de kerstballen en de ronde raamdecoraties.


* Voor januari gebruik ik de sneeuwmannen en de sterren. Al de rest heeft te veel met kerst te maken waardoor ik die gewoon in december laat hangen.

* Februari staat volledig in het teken van Valentijn en carnaval.


Aangezien er wel wat werk aan deze tekeningen is, heb ik er nog niet echt veel. Hier moet ik tegen volgend jaar zeker werk van maken.

* In maart en april draait alles rond Pasen. Voorlopig heb ik daar alleen maar paaseieren voor en mijn perfectionistische ik denkt voor één keer om het daarbij te houden. Joepie :)* En nu dus voor mei! Deze maand valt niet zo goed te omvatten in één thema waardoor ik koos voor bloemen. Er groeien er heel wat in de natuur en alle mama's krijgen die ook vaak op Moederdag.
Ik koos een aantal eenvoudige kleurplaten op het net en kleurde die weer allemaal in met wasco. Het is de bedoeling om van iedere bloem een grote en een kleine versie te maken. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik nog een derde grootte zal maken. De kleintjes vallen immers een beetje heel klein uit en zouden misschien nog mooier overkomen bij een derde - extra grote - bloem. Mijn perfectionistische zelve blijkt dus toch nog niet helemaal tevreden :).

Wie graag wil weten welke hangers er in juni rond mijn klas te vinden zullen zijn zal Gietjes Corner in de gaten moeten houden :).

2 opmerkingen:

 1. Eerst en vooral wil ik even melden dat deze website SUPER interessant is.
  Leerkrachten (waaronder mezelf) kunnen hier heel wat inspirerend materiaal vinden!
  Tof dat je al je ideeën met ons deelt!
  Om wat extra sfeer in de klas te brengen vind ik deze hangers zeer tof!
  Ik kijk al uit naar de hangers van juni!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben echt heel blij dat ik mensen kan inspireren. Jammer dat er zo weinig onder elkaar wordt gedeeld. We kunnen nog heel veel van elkaar leren :). Bedankt voor de reactie, trouwens!

   Verwijderen