zaterdag 17 november 2018

Welke boeken lees ik voor in het tweede leerjaar?

Vorige week vrijdag vertelde ik jullie al iets over mijn voorlezen. Toen liet ik jullie een foto zien van mijn woordspin bij een voorleesboek. Ik weet niet waarom ik er nooit eerder aan dacht, maar het is echt een handig hulpmiddel. Kinderen kunnen door middel van de wandplaten makkelijk het verhaal naar boven halen en spieken snel even wanneer ze de naam van een personage vergeten zijn.

Of ik alles zal laten hangen doorheen het jaar of bij een nieuw boek altijd opnieuw zal beginnen, dat weet ik nog niet. Wat ik wel weet, is dat ik al nagedacht heb over een vervolg op 'Het web van de suikerspin'. Het werkelijke vervolg ('De pilletjes van opa Kakadoris') ligt ook al klaar, maar uiteraard wil ik dat de kinderen met meer dan alleen boeboeks kennismaken. En het is zeker ook een aanrader om ze te laten proeven van verschillende schrijvers. Daarom las ik aandachtig de discussies op verschillende Facebookgroepen en ik selecteerde de boeken die erg vaak voorkwamen voor het tweede leerjaar.
















Intussen mocht ik deze boeken bestellen van mijn directeur en krijg ik ze dus binnenkort in de klas. Ik kijk er echt naar uit! Hoe ik er verder mee aan de slag ga, zul je hier wellicht doorheen het jaar wel lezen. Want van 'Twix en de geluksgetallen' bestaat er een website met lessuggesties en 'Meester Kikker' werd al verfilmd. Wordt vervolgd dus!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...