woensdag 22 juli 2015

Nog eens euro's!

Een hele tijd geleden liet ik hier al iets zien rond de euro. Ik vertelde jullie dan ook dat ik al een hele set maakte voor mijn bord, maar dat ik ook van plan was om potjes voor de kinderen te maken. De grote versie gebruik ik al een paar jaar in mijn klas (en haal ik echt regelmatig uit), maar de bakjes voor de leerlingen slingeren hier nu al een hele tijd in ons appartement rond. Daarom zette ik voor mezelf een deadline op de kalender en probeer ik tegen het nieuwe schooljaar 20 bakjes te vullen.

Per bakje voorzie ik het volgende:
* 1 x 500 euro
* 1 x 200 euro
* 2 x 100 euro
* 6 x 50 euro
* 8 x 20 euro
* 10 x 10 euro
* 10 x 5 euro
* 15 x 2 euro
* 15 x 1 euro
* 15 x 50 cent
* 15 x 20 cent
* 15 x 10 cent
* 15 x 5 cent
* 15 x 2 cent
* 15 x 1 cent

Je ziet het, het is een serieus lijstje waarbij heel wat knip- en plakwerk komt kijken :).
Alle briefjes behalve de 5 euro zijn al klaar, al de rest moet ik nog knippen.

Als er zijn die ook een paar bakjes met waarheidsgetrouwe biljetten en munten willen hebben, dan kunnen alle afbeeldingen opnieuw gratis gedownload worden. Ik maakte van iedere munt nu één blad zodat ze makkelijker (en dichter op elkaar) af te drukken zijn.

De blaadjes zien er als volgt uit...
Al het nodige materiaal vind je in de volgende map. Een paar keer afdrukken, knippen, plakken, lamineren en nog eens knippen en je kunt er jaren heel veel plezier aan beleven. De kinderen hebben er echt heel veel steun aan want rekenen met de euro is sowieso voor vele leerlingen niet makkelijk!

1 opmerking:

  1. als je geen zin hebt om al dat knip en plak werk te doen: bij de bank (zeker bij kbc, want daar ben ik die van mij gaan halen), kan je speelgeld verkrijgen.

    BeantwoordenVerwijderen